Amit jó tudni az esküvő előtt

Amit jó tudni az esküvő előtt

Az esküvőszervezés komoly feladat elé állítja a menyasszonyokat. Ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet, tippet, mivel könnyítetitek meg, vagy épp kerülhettek el kellemetlen szituációkat az esküvő előtt, vagy épp a ceremónián.Az összeismerkedés:
Ha a koszorúslányok nem ismerik egymást, mindenképpen ismertesd össze őket, még az esküvő szervezése előtt. Sokkal egyszerűbb lesz így a dolgod.

A telefonfelelős:
Az esküvő napján kisebb gondot is nagyobb lesz annál, hogy a telefonoddal foglalkozz. Azonban előfordulhat, hogy valami fontos információ érkezik, akár egy SMS vagy e-mail formájában. Kérd meg az egyik koszorús lányodat, hogy vegye fel a telefont, vagy figyelje az üzeneteket, így nem neked kell törnöd ezen a fejed, mégis fogsz tudni arról, ami fontos.

Feladat: menyasszonyetetés:
Jelölj ki valakit, aki gondoskodik róla, hogy egyél napközben. A nagy kapkodásban, rohanásban könnyen meg lehet feledkezni az evésről, ami viszont a fogadáson, vacsorán csúnyán visszaüthet.

Utolsó ruhapróba:
Lehetőleg az esküvő előtt egy nappal legyen az utolsó ruhapróba. A stressz, a kialvatlanság, vagy éppen az esküvői edzés miatti súlyváltozás csúnyán meglephet a nagy napon. A kényelmetlen ruha pedig nem csak a hangulatodat teheti tönkre.

Kézkrém:
Krémezd be egy kicsit a kezed, közvetlenül mielőtt bevonulnál az oltár elé. Ez segít, hogy párod a nagy izgalomban is egyszerűen fel tudja húzni a gyűrűt az ujjadra.

Ne felejtsd otthon a tánccipőt!
Ez már többször is szóba került, de nagyon is fontos. Készíts magadnak egy lapos tánccipőt, ha már elfáradna lábad a magassarkúban, legyen mire lecserélned. Plusz jó tanács a cipőket illetően: ne felejtsd el betörni őket a nagy nap előtt. Egy előző cikkben már ehhez is adtunk néhány tippet.

Olvadó torta rémálom
A tortaválasztásnál ne csak az ízre és a kinézetre figyelj. A meleg nyári napon bizonyos mázak könnyen megolvadhatnak. Ha a tortára nem este kerül sor érdemes a fondant, vagy a marcipán bevonatot választani, mert azok a legtartósabbak.

Rendezettség
A legjobb barátod az esküvő szervezés alatt. Szerezz be egy külön határidő naplót, csinálj külön e-mail címet, kizárólag az esküvői e-mailezés számára. Sőt akár külön csoportot is csinálhatsz a közösségi oldalakon, ahol mindenkivel egyszerre tudod megosztani az információkat.

Csillogjon az a gyűrű:
Tisztítasd meg ékszerésszel a gyűrűdet, hogy teljes pompájában csilloghasson. Nem csak a fényképeket lesz csodaszép, de a rokonok, akik először láthatják is el fognak ámulni.

Vitamin bomba:
Az esküvő előtti időszak komolyan kikezdheti az ember szervezetét, ami aztán a rengeteg pusziszkodás után be is mondhatja az unalmas. A nászút kellős közepére. Érdemes egy könnyed vitaminkúrát tartani és minél több gyümölcsöt fogyasztani az esküvő előtt.

„Túlélő”- és „semmiképp se felejtsd el” csomagok:
Már adtunk ötletet, mi kerüljön a túlélő csomagba. Emellé készítsd össze már jóval előre, (illetve listázd is fel), mi az, amire mindenképpen szükséged lesz. Ha ez a két táska megvan nem kell aggódnod.

Nemet mondani tudni kell:
A saját esküvőd érdekében néha nemet kell tudnod mondani bizonyos kérésekre. Finoman, de mégis határozottan mondj nemet azokra a dolgokra, ami szerinted nem fér bele.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás