Ezektől óvakodj esküvőszervezés közben

Ezektől óvakodj esküvőszervezés közben

Gyönyörű esküvőt szeretnél, ezért mindent be is vetsz a cél érdekében. Azonban vannak buktatói is a dolognak. Összeszedtünk néhány hibát, amit semmiképp se kövess el esküvőszervezés közben.
Ne akarj szuperara lenni
Az esküvőszervezés terén legalább is ne. Akármennyire is jó vagy a tervezésben és szervezésben egy ilyen dolog bizony embert próbáló feladat. Azonban ott vannak a koszorús lányok és a rokonság is, akik nagyon szívesen segítenek a nagy nap szervezésében, így nem kell mindent egyedül megcsinálnod. Beszélj velük, miben tudnak segíteni és így egyszerűen csökkentheted az esküvői stressz mértékét és megkönnyítheted a saját dolgodat. Persze arra is vigyázz, hogy ne ess a ló másik oldalára.

Ne főnökösködj a koszorúslányok felett
Elvégre nem a beosztottjaid, hanem barátok, akik segítenek és melletted állnak a nagy napon. Ne ess abba a hibába, hogy teljesíthetetlen elvárásokat állítasz eléjük (pl.: méregdrága koszorúslányruhát kell venniük, kölcsönözniük, vagy rengeteg feladatot varrsz a nyakukba), mert ezzel csak megromolhat a kapcsolatotok. Méltányold a segítségüket és a rájuk vonatkozó döntéseket együtt hozzátok meg.

Ne hagyd csillapodni a lelkesedés
Azaz ne szervezz túl nagy szünetet például a ceremónia és a vacsora közé. Persze lehet, hogy nem sikerül úgy leszervezni az időpontokat és egy szünet jól is jöhet például a fényképezéshez. Azonban ha a vendégeknek túl sokat kell várniuk, könnyen elunhatják magukat és senki sem szeretné, ha az esküvője erről lenne emlékezetes. Ha mindenképpen várni kell két esemény között, gondoskodjatok elfoglaltságról a násznép számára is.

Ne legyél „csináld magad” őrült
Egyre terjed a divat, hogy bizonyos esküvői dolgokat, például dekorációt, tortát, ékszert, a menyasszony maga készít el. Nagyszerű módja is a költségek lefaragásának és az esküvő egyedivé tételének, azonban nem szabad túlzásba esni vele. Legyél tisztában, hogy mi az, amit tényleg el tudsz készíteni, anélkül, hogy óriási stressz keletkezne belőle (nem készül el időre, nem úgy sikerül…). Csak olyat vállalj be, amit biztosan el tudsz készíteni magad is, a többit pedig inkább szerezd be máshonnan.

Ne hagyd, hogy a szüleid átvegyék az irányítást a vendéglista felett
Régebben mikor főleg a szülők finanszírozták az esküvőt, szokás is volt, hogy az ő általuk választott vendégek vettek részt a lagzin. Azonban az idők változnak, de mégis vannak szülők, akik szeretnék, ha az ő vendégeik is ott lehetnének. Ezzel csak az a baj, hogy több vendég nagyobb költséggel is jár. Ezért kell időben elkezdeni a vendéglista tervezését és remek tárgyalási képességeket kifejleszteni. Ha már nagyjából tudod a költségvetést, akkor már tudod azt is hány vendéget tudtok meghívni, így egyezkedni is könnyebben lehet majd a szülőkkel.

Ne feledkezz meg a vőlegényedről
Könnyű nyakig elmerülni az esküvőszervezés csodálatos világában, de ne csak erről szóljon minden. Közös életetekre készültök és persze fontos ennek megünneplése, de ha elfeledkezel közben a másikról, akkor hiába minden. Néha hagyd pihenni a színmintákat és a virágokat és foglalkozz pároddal is. Menjetek el valahova vacsorázni, moziba, vagy csak tartsatok egy kis csendes közös estét, az esküvői virágok, vagy a dekoráció megemlítése nélkül.

Menyasszonyi büszkeség
Vigyázz vele, mert alattomos dolog! Nem régiben jártál egy barátod esküvőjén, ahol hatalmas, díszes torta volt és nyolctagú zenekar és különleges fogások. Ezért pedig hirtelen át akarod szervezni a dolgokat, nehogy alul maradj, mert szeretnéd, ha te esküvőd is csodálatos lenne. Azonban ez csak két dologhoz vezet: túlléped a költségvetést és megbánod a döntésedet, mert az mégsem az igazi. Tartsd szem előtt, hogy az egy másik esküvő, ami egy másik pár álomesküvője, a Ti esküvőtöknek pedig a Ti álomesküvőtöknek kell lennie. Bármit is szervezel csodálatos lesz, hiszen a vendégek a Ti szerelmeteket jönnek megünnepelni!

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás