Megvan a menyasszonyi cipő? Törd is be!

Megvan a menyasszonyi cipő? Törd is be!

Valószínűleg sokakkal előfordult már, hogy egy különleges alkalomra vásárolt cipőt elfelejtett betörni, így az borzasztóan tönkretette a lábát. Az esküvőjén persze senki sem szeretne így járni, ezért egy pár ötlettel segítünk, hogy véletlenül se járj így.
Minden cipőt érdemes betörni, főleg ha egy különleges alkalomra lett véve. Az menyasszonyi cipő általában egész este a lábunkon van ezért már 3-4 héttel a nagy alkalom előtt érdemes elkezdeni a procedúrát.
Ha sikerült hamar megtalálni a cipőt, akkor nyugodtan van időd a hagyományos módszerre. Rövid, majd egyre hosszabb ideig viseld a cipőt. Erre érdemes tényleg több időt szánni, vedd föl több alkalommal, ne csak egyszer vagy kétszer. Sétálgass, végezz el néhány egyszerűbb feladatot benne a lakásban. Kinti sétákat nem érdemes vállalni, hiszen a fehér menyasszonyi cipő könnyen koszolódhat.
Ha ezek után is vannak kényelmetlen pontok, szerezz be néhány szilikon párnát, sarok védőt. Már rengeteg féle kapható, mindenféle problémára.

Megvan a menyasszonyi cipő? Törd is be!

Megvan a menyasszonyi cipő? Törd is be!

Ha az esküvői cipő valahol szűk lenne, vagy sok időbe telt megtalálni a tökéletes cipőt, akkor a zoknis módszer segíthet. Ehhez csak egy vastag zokni, egy hajszárító és persze a kérdéses cipő szükséges. A zokniban bújj bele a topánba, majd melegítsd fel óvatosan a lábadon. Közben mozgasd a lábujjaid, amennyire csak tudod benne, majd várd meg, míg újra lehűl a lábad. Ez a módszer jelentősen megkönnyíti a menyasszonyi cipő betörését, de azért egy-két próba felhúzást ennél is jól jöhet. Persze a teljes biztonság érdekében egy lapos balerina cipőt is érdemes beszerezni, hogy véletlenül se fogjon ki rajtad a táncparkett.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás