Az esküvői tanú feladata

Az esküvői tanú feladata

Az esküvői tanú fontos szerepet tölt be nem csak az esküvő szervezésben. A menyasszony tanúja sokminden fog segítséget nyújtani. Nagyon fontos, hogy a menyasszony jól válassza meg a tanúját, hogy teljes mértékben segítségére legyen az egész esküvőszervezési procedúra alatt.
Az esküvői tanú több fontos feladatot is ellát, a következő feladatok pedig alapfeladatoknak számítanak, és erre nyugodt szívvel is meg is kérheted a tanúd, hiszen számára sem mindennapi feladatok elé állítottad, így nem biztos, hogy mindegyikkel tisztában van.

Felügyeli a többi koszorúslányt
A menyasszonyi ruhapróba leszervezésétől kezdve a problémás koszorúslányok kezeléséig a koszorúslányokkal kapcsolatos legtöbb dolgot ő intézi. Főleg az utóbbiban lehet nagy segítség. Sajnos előfordul, hogy egy-egy koszorúslány nem úgy viseli a helyzetet, ahogyan az illő lenne. Ilyenkor a menyasszony tanúja először tud lépni és általában sérelmek nélkül, hamar megoldani a helyzetet.

Természetesen a lánybúcsú főszervezője
Ez valószínűleg nem is szorul bővebb magyarázatra. Egy korábbi cikkben összegyűjtöttünk már néhány remek tippet, hogyan lehet fergeteges leánybúcsút szervezni.

Elkísér ruhát választani
Ha nem is szeretnéd, hogy az összes koszorúslány a véleményével bombázzon a menyasszonyi ruha kiválasztásánál (bár így is nagyon sokat fogsz kapni), a tanúdnak mindenképpen ott a helye a ruhapróbán. Hiszen azon kívül, hogy rendkívül közel áll hozzád, ő lesz az egyik, aki a legtöbb részletet tudja az esküvődről.

Meghallgatja a problémáidat
Bár elég alap dolognak tűnhet, de sokszor a stresszes menyasszony meghallgatása nem egyszerű feladat. Azonban, ha jól választottál tanút, biztosan ott lesz a válla, ha valami miatt ki kell sírnod, vagy panaszkodnod magad.

Az esküvő előkészítése
A legnagyobb segítséget ebben tudja nyújtani, hiszen a sok-sok apró részletben hamar el lehet veszni, így nagyon jó, ha valakivel meg tudod osztani a munkát. (Lássuk be a vőlegény nem biztos, hogy nagy segítség, mondjuk az asztalfutó kiválasztásánál.)

Természetesen segít a készülődésben
És nem csak a ruha felvételében. Az utolsó nagy hajrában felmerülő problémák megoldására nem biztos, hogy lesz időd és ilyenkor nagy segítséget jelen a tanúd, aki minden apró részletet ismer.

Mosdóba kísérés
Nem a legkívánatosabb feladatok egyike, de valakinek segítenie kell a menyasszonyi ruhával, hogy elkerülhetőek legyenek a kínos dolgok, mint a ruha felakadása vagy egy-két kellemetlen folt beszerzése.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás