Tippek esküvői torta választáshoz

Tippek esküvői torta választáshoz

Az esküvő szervezése során a különféle teendőket célszerű egy bizonyos sorrendet követve szem előtt tartani. A lista általában az időpont kitűzését követően a helyszín kiválasztásával és lefoglalásával kezdődik. A jó helyek igen hamar elkelnek, ezért érdemes időben lépni. Ha megvan a helyszínünk, a következő fontos teendő az esküvői zenekar lefoglalása. 

Miután ezzel megvagyunk jöhet minden más szép sorban. Az esküvői torta általában akkor kerül képbe, amikor már szinte teljesen összeállt a nagy napunk. Mikor már itt tartunk, pontosan tudjuk az esküvői dekoráció színét, jól ismerjük a helyszínt és az esküvői ruha is megvan. Mindez azért fontos, mert az esküvői torta megjelenésénél ezek a részletek vissza köszönhetnek.

Színek és trendek esküvői torta tekintetében

Kétfajta esküvői torta stílus a legáltalánosabban elterjedt manapság. Az épített, vagy az állványos. Amikor esküvői tortát rendelünk tudnunk kell, hogy pontosan hány szeletes tortára van szükségünk, van-e a helyszínen hűtési lehetőség, illetve épített torta esetében hogyan lehet megoldani a  helyszíni építést. Ezt legtöbbször a cukrász megbeszéli az étteremmel, vagy a catering céggel, de nem árt a felkészültség. Azt is érdemes végiggondolni, hogy van-e a családban, rokonságban cukorbeteg, laktóz, vagy liszt érzékeny, hogy ezt is jelezni tudjuk a cukrász felé. Ezek letisztázása után jöhet a dizájn. A lehetőségek gyakorlatilag végtelenek, ám jó, ha tudjuk mire van lehetőségünk.

Épített esküvői torta esetében minden szintre más-más ízt kérhetünk, ugyanez vonatkozik a dekorra is. Akár mindegyik szint eltérő színű lehet. Csak a képzeletünk szabhat határt. Legyetek bátrak, engedjétek el a fantáziátokat, a legtöbb cukrász örülni fog a kihívásnak. Ha nincsen ötletetek, vagy inspirálódni szeretnétek, nézegessetek esküvői tortákat Pinterest oldalunkon.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás