Esküvői fotók – jobb előhívatni! Meg is mondjuk miért

Esküvői fotók – jobb előhívatni! Meg is mondjuk miért

Ma már a technikának köszönhetően rengeteg fénykép készülhet az esküvőn, amelyet a fényképésztől aztán digitálisan mind meg is kaphatunk. Azonban az előhívott esküvői fotókról sem érdemes megfeledkezni.

Az előhívatott esküvői fotóknak még mindig vannak előnyei, még ha egyre többen feledkeznek is el róluk. Összegyűjtöttünk néhány indokot, miért érdemes a papír alapú képeket is megcsináltatni.

Több figyelem
A digitális képek nagy előnye, hogy a rengeteg féle kütyün, bárhol és bármikor velünk lehetnek, így bármikor gyorsan meg is tudjuk mutatni. Ám miután a „frissházas láznak” vége, már nem kérdezgetnek folyamatosan az ismerősök, kollégák, valószínűleg te sem fogod például a telefonon nézegetni őket. Az előhívott képeknek mindig meg van a varázsa, hogy egy nyugodt délutánon, sokkal több figyelmet szentelve a képeknek, visszaemlékezhetünk a nagy napra.

A kevesebb néha több
Természetesen nem kell előhívatni mind az akár ezer fotót, de a legjobbakat érdemes. Ezeket egy csokorba gyűjtve bármikor, bárkivel fel lehet idézi a legjobb pillanatokat, sokkal bensőségesebben, mintha mind az ezer fotót végig kéne nézegetni egy monitor előtt.

A technika ördöge sosem alszik
Bár már a legtöbb fényképész DVD lemezen adja át az esküvői fotókat, azonban ha a számítógépen tároljuk a képeket, azt is számításba kell venni, hogy az adatok elveszhetnek. Erre az esetre is felkészülve, legalább a lényeges pillanatokat megörökítő képeket érdemes előhívatni.

A közösségi médiában elvész a varázs
Bár valószínűleg a legegyszerűbbnek az tűnhet, ha a közösségi oldalon megosztva mindenkihez egy pillanat eljutnak az esküvői fotók. Azonban a képek hamar elveszhetnek a hírfolyamokban és az első néhány nap után minden különösebb reakció nélküli albummá válik ez is.

Az idős rokonság
Az esküvői fotók tekintetében a nagyszülőkre is gondolnunk kell. Nem mindegyikük tudja úgy kezelni, vagy nem is biztos, hogy van egyáltalán számítógépe, hogy a digitális fotókat meg tudják nézni. Ők mindenképpen örülni fognak, ha előhívatjátok a képeket.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás