Mi az amit biztosan utálni fog a násznép?

Mi az amit biztosan utálni fog a násznép?

Bizony egy esküvő alatt nehéz minden vendégnek a kedvére tenni, azonban van néhány dolog, amit mindegyikük egyformán nem szeret. Mivel pedig az elégedett násznép sokban járul hozzá ahhoz, hogy egy esküvő igazán emlékezetes legyen,  lássuk mit érdemes elkerülni.
Egy rossz dátumválasztás
Mikor dátumot választ az ember a nagy napra, nem csak a saját igényeit kell figyelembe vennie. Ha nagyon a nyaralós időszakba esik, vagy esetleg hétköznapra, akkor sokan esetleg nem tudnak elmenni, vagy nagyon sok szervezésbe tellene nekik is. Ha ragaszkodtok egy bizonyos dátumhoz, akkor a legfontosabbakkal mindenképpen egyeztessetek. Illetve annak is érdemes utánajárni, hogy lesz-e valami rendezvény, esemény a környéken, hogy a messzebbről érkező vendégek biztosan tudjanak szállást foglalni.

Táblákat, táblákat mindenhová
Gondoskodjatok róla, hogy a vendégeitek megtalálják a helyüket az asztalnál, illetve el tudjanak igazodni a helyszínen. Mivel nem mindenki engedhet meg egy esküvőszervezőt, aki többek között a vendégek „terelgetéséről” is tud gondoskodni, akkor ki kell táblázni a helyet. Ehhez rengeteg inspiráló ötletet lehet már találni, a megvalósítás már csak rajtatok múlik. A lényeg, hogy vendégeiteknek ne kelljen tanácstalanul ácsorogni.

A rossz vagy nem esküvői menü
Már egy korábbi cikkben is felmerült, mennyire fontos a vendégeitek ellátása. Ezt most is ki kell kihangsúlyozni: A jó vacsora a jó hangulat alapja. A minőség mellett azonban a mennyiség is fontos: jó ételből legyen elég is.

A fizetős bár
A fizetős bár szintén a jó hangulat egyik akadálya lehet, hiszen nem biztos, hogy minden vendég meg tudja oldani az ilyen jellegű plusz kiadást. Ha kisebb a költségvetés, akkor egy-két féle ital is elegendő, vagy esetleg egy kifejezetten az alkalomra kitalált itallal is kedveskedhettek vendégeiteknek.

A soha véget nem érő esküvői pohárköszöntő
Hangulatgyilkosságért elítélve. A hosszú, véget nem érő tósztok bizony nagyon elronthatják a hangulatot. Kérjétek meg vendégeiteket, hogy egyrészt jelezzék, ha tósztok szeretnének mondani, másrészt pedig szabjátok meg, hogy maximum milyen hosszú lehet egy beszéd. Valamint a zenekart, vagy DJ-t is figyelmeztessétek, hogy ne legyen „szabad mikrofon”.

A nagy szünetek
A nagy napon jobb, ha nincsenek nagy szünetek a vendégek számára. Nektek minden bizonnyal jól jön a több idő a fotózáshoz a templomi szertartás és a vacsora között, azonban ez alatt a vendégek szórakoztatásáról is illik gondoskodni. Koktél óra, vagy egy kis állófogadás alatt a vendégek is „lazíthatnak” és a hangulat is megmarad.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás