5 romantikus újévi szokás

5 romantikus újévi szokás

Mely újévi szokás és hiedelem segít, hogy szerelmetek hosszú és édes legyen, a jövő évetek pedig szerencsés? Kezdjétek az újévet ezekkel az édes ötletekkel:

1. A csók: Bizony ez egy régi újévi szokás, de mégis meglepő, hogy milyen sok pár hagyja ki az éjféli csókot. Pedig a babona szerint csupa jó dolog fog történni veletek, ha éjfélkor megcsókoljátok egymást. Szerintünk ne hagyjátok ki! Csókra fel!

2. A malac: Hogy az újévben végig szerencse kísérjen benneteket, hal, pulyka és csirke hús helyett újév első napján csak malac húst egyetek. Miért ne találhatnátok ki egy közös, egyedi receptet a malacsült elkészítéséhez?

3. Csináljatok valami különlegeset együtt: Inspiráló lehet körbenézni, hogy a világ más tájain, hogyan köszöntik az újévet, íme egy újévi szokás Spanyolországból: Éjfélkor, minden óraütésnél egy szem szőlőt esznek a spanyolok, bízva abban, hogy így az újév mind a 12 hónapja szerencsés lesz számukra. Miért ne próbálhatnátok ki ti is?

4. Méz: Töltsétek meg a mézes csuprot csordultig az év utolsó napján sőt, az újévi szokás szerint, ha ajkaitokat megkenitek mézzel és úgy csókoljátok meg egymást szerelmetek hosszú és édes lesz.

5. Újév napján: Jó hírünk van, újév napján semmi más dolgotok nincs, mint kipihenni a szilveszteri mulatságot, a babona szerint az év első napján végzett cselekvések ismétlődni fognak, van egy-két tippünk, mivel is tölthetitek aktívan az időt (nem pont a takarításra gondoltunk).

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás