Hogy legyen felejthetetlen a lánybúcsú?

Hogy legyen felejthetetlen a lánybúcsú?

Ez nem a legegyszerűbb feladat, így összegyűjtöttünk néhány alap tanácsot, hogy mit érdemes szem előtt tartani, hogy megszervezhesd a legjobb lánybúcsút, de közben mégse kapj idegbajt.

Vedd figyelembe, mit szeret a mennyasszony:
Igen alap dolognak hangzik, de néha a nagy igyekezetben mégis elfelejtődhet. Például: egy csendesebb menyasszonynak nem feltétlenül egy átmulatott éjszaka az álom lánybúcsúja.

Találj egy témát!
Sokkal egyszerűbb egy téma köré szervezni mindent, kiválasztani a helyet és a kellékeket.

Szerezd be a listát a menyasszonytól!
Egyrészt neked is sokkal egyszerűbb a dolgod, másrészt nem lesznek olyan vendégek, akik esetleg kényelmetlenséget okozhatnak. Például, egy régi baráttal, vagy rokonnal, akivel régóta nem beszélt a menyasszony, nem most kellene „felmelegíteni” a kapcsolatot.

Szervezd meg a kommunikációt
Találj egy megfelelő csatornát a közös kommunikációra. Ez lehet egy külön e-mail cím, vagy egy zárt csoport az egyik közösségi oldalon. Ha pedig valaminek utána kell járni, azt lehetőleg egy ember tegye, majd ha sikerült néhány részletes ötletet összegyűjteni, beszéljétek meg melyik a legjobb.

Írjátok össze a legszükségesebbeket!
Érdemes összegyűjteni, hogy mikor hova mentek, mik a tervek, illetve, hogy mit érdemes magatokkal hozni. (Pl.: ha útba ejtetek egy fürdőt, ne felejtse otthon senki a fürdőruhát.) Ez mindenkinek egyszerűbb és segít az anyagiak tervezésében is.

Ne tervezz túl!
A rugalmasság itt is kulcsszó. Ha minden percre pontosan be van időzítve, könnyen elveszhet a laza szórakozás.

Egyeztessétek a pénzügyeket
Előtte beszéljétek meg, hogy mi az az összeg, amit mindenki bele tud fektetni a dologba, hiszen senki sem szeretne teljesen leégve távozni a buli után.

Jöhetnek a kiegészítők
Szerintem a legjobb dolog, mikor valami kirívó dologgal felhívjátok a figyelmet, hogy itt már pedig lánybúcsú van. Egyenpóló, vagy egyenszerelés, a menyasszonynak pedig igazán feltűnő kiegészítők, a fátyolos parti tiarától kezdve, ami eszetekbe jut.

Néhány vicces játék
Ezeket nem lehet kihagyni, főleg ha olyanok is vannak a csapatban, akik nem ismerik egymást. Egy előző cikkünkben már összeszedtünk néhány ilyen játékot, mint például a „menyaszörny”, vagy a vadászat a táska mélyében.

Nem kell tudni mindent a menyasszonynak
Gondoskodjatok róla, hogy a menyasszonynak tényleg ne legyen semmi dolga a lánybúcsúval kapcsolatban. Éppen elég feladat van az esküvő körül, és amúgy is a meglepetés a lényeg.

Ne hagyj az utolsó pillanatra semmit!
Igen, bagatel dolognak tűnhet, de könnyen bele lehet esni ebbe a hibába. A legegyszerűbb, ha kitűztök egy dátumot, hogy addigra el kell dönteni hová mentek és mit fogtok csinálni, így lesz elég idő leszervezni a lánybúcsú programjait.

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás