Az eljegyzés – és amit nem mondanak el róla

Az eljegyzés – és amit nem mondanak el róla

A filmekben, könyvekben mindig a legszebb dolog az eljegyzés és az esküvő. Azonban a gyönyörű történetek néhány dolgot kihagynak, amelyekre pedig érdemes felkészülni.
Sok-sok munka és néha még a könnyek is előkerülnek.

Szögezzük le, hogy természetesen az eljegyzés is egy gyönyörű időszak, de mind mindennek, ennek is megvannak a nehézségei. Az esküvő szervezése, a dolgok kézben tartása néha igen stresszes lehet és rengeteg időt és figyelmet igényel. Az is megeshet, hogy összecsapnak a hullámok a fejed felett. Azonban a nehéz időszakok is elmúlnak és újra élvezheted az eljegyzés varázsát. Felkészülni viszont sosem árt.

Mindenki a tanácsaival fog bombázni

Az élet fontos eseményeinél általában mindenki hirtelen szakértővé válik, és kéretlen tanácsokkal bombáznak, még olyanok is, akiket alig ismersz. Az egyik ilyen az eljegyzés. Persze igazából mindenki csak jót akar és valószínűleg megsérteni sem akarsz mindenkit. Hallgasd meg a tanácsokat, később úgy is Te döntöd el, hogy melyiket érdemes megfogadni és melyiket nem.

Ugyanazok az emberek maradtok

Rémisztgethetnek, hogy az eljegyzés és a házasság majd mindent megváltoztat. Ennek nem feltétlenül kell megtörténnie, vagy, ha meg is változik valami, az nem feltétlenül a rossz irányba. Attól, hogy eljegyeztétek egymást és összeházasodtok beszélgethettek ugyanazokról a dolgokról, csinálhatjátok ugyanazokat a dolgokat, mint régen. A kapcsolatotok „csak” a következő szintre lépett.

Az esküvői büdzsé

Az egyik legkényesebb téma, amely egyben a legkiborítóbb is egy menyasszony életében. Nagyon könnyen ki lehet csúszni a keretből, amely aztán más problémáknak is a forrása lehet. A rejtett költségek, vagy rossz döntések komoly bajokat okozhatnak. Inkább számoljátok és gondoljátok át kétszer is a dolgokat.
Mindezek ellenére persze tényleg csodaszép időszak az eljegyzés, az esküvő pedig egy gyönyörű ünnep, amelyen megünnepelhetitek a szerelmeteket, csak is a Ti napotok.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás