Lánybúcsú játékok

Lánybúcsú játékok

A lánybúcsú megszervezése igen fontos feladat. Mindenképpen emlékezetesnek kell lennie, azonban, ha nem csak a közeli barátok vesznek részt rajta, akkor bizony lehetnek döccenők. A lenti vicces ötletekkel, egyszerű játékokkal hamar meg lehet törni a jeget a régen látott barátok, vagy a kollégák között.
A lánybúcsú játékok egyetlen szabálya: Ne erőltesd! Buli indítónak, hangulat feldobásra tökéletesek, de ne legyen kötelező. Azonban egy győztesnek járó jutalom (pl.: csoki, süti) igen inspiráló tud lenni az ilyen esetekben.

A „menyaszörny”

Ideális parti játék. Nem kell hozzá más, mint egy olcsó tiarából és különféle színű tüllből (és minden másból, ami eszedbe jut) készült szörnyű menyasszonyi fátyol. Ha mindenki megérkezett, mond el a vendégeknek, hogy az „esküvő” és a „menyasszony” szavak büntetendőek. Aki az este folyamán kimondja az lesz a menyaszörny, elnyerve a „fátylat”. Azt addig kell viselnie, amíg más véletlenül ki nem mondja a tiltott szavak valamelyikét. Ha túl egyszerűnek érzitek a feladatot, akkor tovább lehet menni: az átadáskor a „felszabaduló” mond még egy esküvővel kapcsolatos szót, amely szintén tiltottá válik az este folyamára. Ez a játék biztosan csempész néhány vicces pillanatot a partiba és nem is kell „időzíteni” így nem töri meg az este menetét.

A gyűrűvadászat

Ez is egy olyan játék, amely belesimul az este folyamába. Rejts el néhány „hamis” eljegyzési- és karikagyűrűt a helyszínen. Nem feltétlenül kell venni hozzá bizsukat, elkészítheted akár magad is: fűzhetsz gyöngyből, fonhatsz himzőfonalból, de akár kartonpapírból is kivághatod őket. Ez csak a fantáziádtól függ. A cél: a legtöbb gyűrűt megtalálni. Aki a legtöbbet szedte össze az este folyamán, az a végén jutalmat kap (pl.: csoki, általad készített ékszerszett)

Igaz és hamis

Parti- és beszélgetés indítónak ideális játék. A parti elején mindenki leír a menyasszonnyal kapcsolatban egy igaz és egy hamis tényt. Majd az este folyamán, ahogyan alakul a buli, valaki mindig felolvassa az általa leírt állításokat, majd a többiek egyértelműen megpróbálják kitalálni, melyik az igaz és melyik a hamis. Ezzel remek kis nosztalgiázás, beszélgetés alakul ki és mindenki hozzá tud fűzni valamit az estéhez.

Vadászat a táska mélyében

Egy remek mentőötlet, ha ellaposodott volna a hangulat. A játék pofon egyszerű: minden hölgy magához veszi a táskáját, majd a házigazda elkezd tárgyakat felsorolni. Aki előbb tudja előhalászni a táskájából az adott dolgot, pontot kap. A végén a legtöbb pontot összegyűjtő játékos nyereményben részesül (ez igen inspiráló lehet a részvétel szempontjából).
Kezdésnek lehet kérni egyszerű dolgokat, amiknél a gyorsaság számít: pénztárca, kulcs, rúzs. Majd jöhetnek a nehezebbek: sörnyitó, kutyanasi, paprika spray, fésű. A cseles dolgokat se hagyjuk ki: fénykép a menyasszonyról. Csak lesz valaki, akinek eszébe jut, hogy van a telefonjában egy fotó az aráról. Minél nehezebb, vagy ritkább egy tárgy, annál több pontot ér, például: kulcs, egy pont; sörnyitó, két pont; a fénykép, öt pont.
Az egyszerűség kedvéért készíts egy listát a tárgyakról. Meglepő lesz, mennyi mindent hordanak maguknál az emberek és vicces is, hogy milyen módszerekkel fogják azt előhalászni a táska mélyéről. Egy fontos szabály van: a táska teljes kiborítása tilos!

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás