10 dolog a menyasszonyi ruha kiválasztásához

10 dolog a menyasszonyi ruha kiválasztásához

Talán az egyik legnehezebb dolog az esküvőszervezésben a menyasszony számára: a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása. A következő 10 ponttal ezt a döntést igyekszünk segíteni.
Tervezz meg egy költségvetést: Ha tudod, hogy mennyit tudsz rááldozni a menyasszonyi ruhára, máris kevesebb variációból kell válogatnod, plusz elkerülheted, hogy olyan ruhába szeress bele, amelyet nem engedhetsz magadnak.

Oszd meg az elképzeléseidet: fontos részletesen átbeszélni az elképzeléseidet, azokkal, akik elkísérnek majd a szalonokba. Így elkerülheted, hogy rossz irányba terelődjön a ruhaválasztás.

Tartsd észben a helyszínt: Azt is fontos szem előtt tartani, hogy hol lesz az esküvő. Egy szabadtéri, füves vagy vízparti esküvői helyszínen például nem túl célravezető egy hatalmas habos-babos menyasszonyi ruha.

Legyél tisztában az alakoddal, alkatoddal: Mindenképpen igyekezz alkatodnak megfelelő menyasszonyi ruha fazont választani. Lehet, hogy egy ruha gyönyörűen mutat egy magazinban vagy fotón, de nem feltétlenül fog ugyan úgy állni rajtad, mint a modellen.

Próbálj ki más stílusokat is: ne ragaszkodj egy bizonyos fazonú ruhához, próbálj fel több félét is, mert még magad is meglepődhetsz, hogy mi áll jól.

Nem baj, ha beleszeretsz az első ruhába: Bizony előfordul, hogy az első választásba beleszeret az ember. Ilyenkor még meg lehet nézni néhány másikat, de ha továbbra is csak az első lebeg a szemed előtt, akkor biztosan jó választás.

Ne félj kérdezni: Nyugodtan tegyél fel kérdéseket az eladónak is. Az esetek nagy részében profikról van szó, így biztosan jó tanácsot tudnak adni, hogy az elképzeléseidnek és alkatod-nak megfelelő ruhát választhass.

Bízz magadban: Nyugodtan bízhatsz a megérzéseidben. Ha egy menyasszonyi ruha tetszik, és jól érzed magad benne, akkor nem választottál rosszul.

Ne hagyd magad rábeszélni: Vannak, akik szeretik, ha választásuk megerősítést nyer. Azonban ne hagyd magad rábeszélni egy másik ruhára, mert az a többieknek jobban tetszik. A Te ruhád, legyen a Te döntésed. Ne feledkezz el az előző pontról: Bízz magadban!

Hagyj pluszt a költségvetésben: Nem árt, ha az előre megszabott költségvetésből hagyunk egy keveset a végére, a plusz kiegészítőkre. Egy szép nyaklánc, egy jól kiválasztott fátyol rengeteget dobhat a végeredményen!

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás