Táncold ki magadból a stresszt

Táncold ki magadból a stresszt

Minden menyasszony átéli a szervezéssel járó feszültséget, miközben tudja, hogy számos érv szól amellett, hogy bizony semmi oka lehangoltnak lenni, hiszen ott van a csodálatos vőlegénye, az esküvő, egy csodálatos jövőkép, de a tervezéssel járó stressz túl sok. Tudjuk. 

Hogyan lehet visszaszerezni a boldogságot, elűzni a stressz úgy, hogy mindez még szórakoztató is legyen? Nincs más dolgod, mint táncolni. Svéd tudósok gondosan tanulmányozták a tánc hatását azt vizsgálva, hogy hogyan befolyásolja a boldogság és a szorongás szintjét.

Amit találtak lenyűgöző volt.

Több mint száz olyan nőt vizsgáltak meg, akik olyan panaszoktól szenvedtek, mint a szorongás, depresszió, krónikus nyak és hátfájdalom. A vizsgált nők felét táncórákra íratták be, és itt jön a lényeg: Az a csoport akik tagjai táncra jártak drámai javulást mutatott, és ezek a változások akár nyolc hónap elteltével is folyatódtak, miután már a táncórák véget értek.

Ne légy félénk, itt van néhány ötlet, hogy kedvet kapj a tánchoz:

  • Szervezz egy csajos estét, hívd fel a koszorúslányokat és menjetek el táncolni egy nagyot péntek este.
  • Kapd el a vőlegényed és menjetek el salsázni, persze ez nem épp a legegyszerűbb tánc, de semmi sem szórakoztatóbb, mint egy kis latin tánc, különösen azzal a férfival akit szeretsz.
  • Menjetek el esküvői tánctanárhoz, és tanuljatok be egy komplett koreográfiát. A hónapokig tartó gyakorlással még közelebb kerültök egymáshoz, és a tánctudásotok is fejlődik. Az esküvőn garantáltan Ti lesztek a táncparkett ördögei.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás