4 hiba az esküvői színek kiválasztásánál

4 hiba az esküvői színek kiválasztásánál

Az esküvői színek kiválasztása nem könnyű feladat. A legtöbben nem is vagyunk járatosak a színek világában, hiszen maximum a szobáink színét kell kiválasztanunk. Összegyűjtöttünk négy súlyos hibát, amit az esküvői színek kiválasztásának el lehet követni.

Nem figyelsz a helyszín színeire
Nagy befolyással bír az esküvői színekre az esküvői helyszín. Ezért is szokták az első eldöntendő dolgok közé sorolni a helyszínválasztást. Ha az étteremben vagy, rendezvényteremben például a vörös dominál, akkor nem lesz túl jó választás az erős rózsaszín. A megoldás erre, hogy maga a rendezvényterem stílusa illeszkedjen a tiédhez, vagy olyan helyszínt válasz, ahol kevés díszítő elemhez kell alkalmazkodni.

Megfeledkezel a kontraszt fontosságáról
Meg van a kedvenc színed, amibe még a vőlegényed is beleegyezett. Remek! Elkezdett beszerezni a dolgokat, ugyanolyan színű koszorúslány ruhák, csokor, ültetők stb. Majd meglepődve veszed észre, hogy ez egész egy nagy masszába folyik össze, mert minden egy az egyben ugyanolyan színű. Ezért fontos, hogy legyen valamilyen kontraszt a színek között. Ha meg van például, hogy milyen ültetők és szalvéták lesznek, akkor válasz egy hozzájuk illő másik színt, vagy legalább egy másik árnyalatot a terítőnek, vagy asztalfutónak. A részletekkel együtt a nagy egészet is vedd figyelembe. Mielőtt megvennéd a dolgokat, kísérletezz egy kicsit a színekkel.

Rossz színű koszorús lány ruha
Már rég nem menő rémes színű ruhákba bújtatni a koszorúslányokat, hogy a menyasszony még szebbnek tűnjön. Még ha nem is ez a célod, azonban a rosszul megválasztott ruha, csúnyán kiszúrhat a koszorús lányokkal. A ruhák kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy milyen színű a lányok haja és milyen tónusú a bőrük. Ha annyira különbözőek, hogy végképp nem megy a választás, akkor megoldás lehet az új divat, azaz hogy a koszorúslányok különböző árnyalatú ruhákat kapnak.

Túl sokáig halogatod a döntést
Persze fontos dolog a színek kiválasztása, hiszen nagyban befolyásolják az esküvő hangulatát. Azonban, ha túl későn döntesz, nem marad idő, hogy beszerezd a megfelelő dolgokat és akkor hiába a nagy gonddal kiválasztott színpaletta, oda az egész. Tűzz ki magadnak egy dátumot, hogy mikorra kell meghozni az alapdöntéseket, befejezni a tervezgetést, hogy legyen időt mindent átültetni a gyakorlatba.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás