Hogyan segít az esküvőszervező?

Hogyan segít az esküvőszervező?

Mára már a vintage stílus második hulláma érkezett el hozzánk, mondta el Klenovszki Mimi esküvőszervező, akit a vintage stílusú esküvő részleteiről és az esküvőszervezésről kérdeztük.

 

Mely elemek határozzák meg napjaink egyik legdivatosabb esküvői stílusát?
Nagyon szeretik a lányok a vintage hangulatú esküvőket, mely gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy picit visszanyúlunk az időben. Visszamegyünk az 1920-tól a ’70-es évekig terjedő időszak valamelyikébe és átemeljük azokat az elemeket, amik ott értékesek voltak és a mai nyelvre egy picit átültetjük. Ez a dekorációban nagyon jól megjeleníthető, de nemcsak a dekorációban. Érdemes a catering-nél a tálalásnál gondolni arra, hogy vintage étkészletet, vagy kávéscsészéket használjunk. Ugyanígy a zenénél nagyon fontos, hogy illik-e az adott témához a stílushoz, ha mondjuk egy húszas évek Amerikáját képzelünk magunk elé, akkor más zenét választunk, más DJ-t vagy akár zenekart. Magyarországra szerintem most a második hullámban érkezett be a vintage stílus, és nagyon örülök neki, mert nagyon közel áll a szívemhez.  Azt vallom, hogy az a fontos, hogy a menyasszony, illetve a pár személyiségének, az ő kis életüknek az elképzelésüknek megfelelő legyen az esküvő. Egyébként a vintage stílussal nagyon rokon a rusztikus, néha keverni is szokták. Nem is feltétlen szükséges, hogy elválasszuk egymástól, akár még egy shabby chic stílust sem kell feltétlen ilyen keretek közé szorítani, mindenki találja meg azt, ami számára a legszimpatikusabb.

Esküvő Vintage - Mimi Fotó: Gerzsenyi-Raczko Tímea
Mi az amiben a Mimi segít?

Én esküvőszervező vagyok, ez azt jelenti, hogy a-tól z-ig, a megtervezéstől a szervezésen át teljesen a megvalósításig aktívan részt veszek. Az utóbbi időben nagyon sok megkeresésem van Do It Yourself menyasszonyoktól, olyan lányoktól, vagy pároktól, akik saját maguk szeretnének, mindent megcsinálni.Ezeknek a pároknak úgy tudok segíteni, hogy az esküvő napjának a lekoordinálást, azt magam végzem.

Esküvő Vintage - Enterifleur Fotó: Gerzsenyi-Raczko Tímea
Mik vintage stílus elmaradhatatlan elemei?
Ha vintage, akkor csipke ez elmaradhatatlan azt gondolom, a menyasszonyi ruhákban ez idén is nagyon erősen megjelenik. A vintage stílushoz passzolóan az ételeknél én azt látom, és ez egyre erősebben megjelenik, hogy kezdünk elmenni a házias vonalba. Ez akár a tálalásban is megjelenhet, de az ételek típusában, a stílusában is nyomon követhető. A dekorációs elemek széles tárházban mozognak. Bőröndök, régi szódás szifonok, ha a rusztikus vonalba megyünk, akkor szalmabálák. Tematikát is tudunk belevinni egy- egy vintage vagy rusztikus esküvőbe. Ami még virágokban megjelenik az a pasztell árnyalatok. Magyarországon a rózsaszínnek a színei, a lilás árnyalatok. Idén az év színe az orchidea lila, ezek is erősen visszaköszönnek. Tőlünk egy picit távolabbra, a határainkon túl a korall illetve a barackos sárgának a árnyalatai is nagyon erősen ott vannak az élvonalban.

Esküvő Vintage - Mimi Fotó: Gerzsenyi Raczko Tímea
Mint esküvőszervező, mit tanácsolsz az idén nyárra esküvőt szervezőknek? Milyen terv szerint haladjanak?

Bízom benne, hogy a helyszínük már megvan, mert ez az egyik első és legfontosabb kérdés. A helyszín után jöhet a következő lépés, hogy az összes többi alvállalkozót megtaláljuk. Gondolok itt a dekorációra, a DJ-re, zenekarra. Mindenképpen azt javaslom, mint esküvőszervező, hogy kezdjenek el már foglalkozni a sminkkel és a fodrásszal, hiszen mint tudjuk a legjobbakat időben, korán le kell foglalni ahhoz, hogy a kiválasztott napon ők még ráérjenek. És szépen sorban összes több alvállalkozót is hozzá lehet tenni az előkészítési fázishoz.

Klenovszki Mimi, Fotó: Gerzsenyi Raczko Tímea
Mit szoktál tanácsolni a pároknak?
Az egyik kedvencem, vagy amit mindig elmondok, az az, hogy legyenek bátrak, ne féljenek a saját egyéniségüket megmutatni egy esküvőben is. Ez nem feltétlen jelent nagyon extrém, extravagáns dolgokat, de személyre szabott ötletekkel nagyon ízessé, fűszeressé lehet varázsolni egy esküvőt.
Gerzsenyi-Raczko Tímea

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás