Cuppcake Tortaműhely és a desszertasztal

Cuppcake Tortaműhely és a desszertasztal

Az esküvő napján minden apró részlet nagy hangsúllyal bír. Ahogy a helyszín, a menüsor, vagy a díszítés, úgy az esküvői torta is képes hozzáadni a nagy nap hangulatához. Kádár Lilla a Cuppcake Tortaműhely tulajdonosa, egészen újszerű oldalról közelíti meg az esküvői torta kérdését. Szerinte ugyanis azzal, hogy desszertasztalt választunk egy nagy torta helyett, tovább emelhetjük az esemény hangulatát, amellett, hogy ízében, formájában, látványában is újszerűt és különlegeset mutathatunk vendégeinknek. 

Lillát kismamasága alatt ragadta el a cupcake-ek, pop cake-ek és egyéb nyalánkságok világa. Mára már a Krisztina körúti cukrászdájában alkotja látványos édességeit.  Ha még nem döntöttétek el, hogy milyen legyen az esküvői tortátok, érdemes elolvasnotok a Lillával készített rövid interjúnkat arról, hogy miért is lehet érdekes megoldás desszertasztallal készülnötök az esküvőtökre.

Számtalan szebbnél-szebb desszertasztalt látni a külföldi esküvői oldalakon, hazánkban még kevesen választják ezt a fajta megoldást. Miért ajánlod?

Az egyik nagy előnye, ha az esküvőn desszertasztalon kínálják a süteményeket, hogy a vacsorát követően a vendégek felállhatnak, körbesétálhatják a látványos asztalt, kedvükre válogathatnak, miközben a hangulat is megmarad. Míg sokszor, mire a hagyományos nagy torát felszeletelik, akár egy száz, kétszáz fős esküvőn azt minden vendégnek végig kell várni. Emellett azt is fontos megemlítenem, hogy ebben az esetben egy nagy torta helyett egy egész asztalnyi desszertet lehet választani, melynek természetesen ugyanúgy része egy torta,  – egy kisebb természetesen – melyet a pár fel tud vágni. Lényegében a torta szeleteit helyettesítik a cupcake-ek. E mellé kínálunk kiegészítő süteményként macaront, francia aprósüteményt, és pop cake-et, vagy, ahogy Magyarországon elterjedtebb, sütinyalókát.

Cuppcake Tortaműhely - Fotó: Gerzsenyi-Raczko Tímea Esküvő Vintage

Így a klasszikus, ünnepélyes torta felvágása sem marad el?

Készítünk egy tíz, tizenkét fős tortát, amit a szűk család fogyaszt el, ezt vágja fel a pár, szétosztja a család között, de a többiek is odagyűlhetnek az asztal köré és elvehetik azt a süteményt, ami nekik éppen tetszik. Ami nem feltétlenül kell, hogy egy ilyen piskótás, krémes tortaszelet, vagy cupcake legyen, hanem elképzelhető más textúrájú sütemény is. Akár macaron, sütinyalóka, fánk vagy képviselőfánk.

A megszokott, hagyományos nagy esküvői tortához képest ez egy teljesen új irányvonal, amit a Cuppcake Tortaműhely is képvisel, honnan jön és mennyire fogadják el?

Amerikából és az angolszász országokból érkezik ez az irányzat, és bárki, akinek eddig mutattam ezt a lehetőséget nagyon örült neki. Persze vannak, akik ragaszkodnak a nagy hagyományos esküvői tortához, de van, aki örül ennek, hogy egy kis játékosságot, újfajta megközelítést lehet belevinni az esküvői desszertbe. Főleg az a koncepció, hogy utána együtt lehet ünnepelni, nem feltétlenül kell visszaülni az asztalokhoz, tetszik nagyon az embereknek. Nagyobb kínálatot tudunk prezentálni és egyfajta bőség hatást is kelt a desszertasztal látványa.

Cuppcake Tortaműhely - Fotó: Gerzsenyi-Raczko Tímea Esküvő Vintage

Tegyünk rendet, mi a különbség a pop cake, és cupcake között?

A cupcake számomra egy mini torta, hisz mi ugyanúgy készítjük, mint egy torta szeletet. Van benne piskóta, van benne krém. Mindig megtöltjük és díszítjük. Ízében egy tortaszelethez lehet hasonlítani, mennyiségében is. Végül is csak a formájában különbözik egy tortaszelettől. A pop cake vagy cake pop, melyet magyarul sütemény nyalókaként használunk egy sütemény falat, tehát egy csokoládés, – vagy másmilyen – piskóta van összegyúrva egy kis krémmel és be van vonva csokival, melyet pálcikán kínálunk. A gyerekek nagyon szeretik, és a felnőttekből is mindig kibújik a gyerek amikor a kezükbe kapnak egy nyalóka formájú süteményt.

Cuppcake Tortaműhely - Fotó: Gerzsenyi-Raczko Tímea Esküvő Vintage

Miért ajánlod ezt a megoldást?

Mindenki szereti az újat, a meglepőt. Én láttam már élőben is hogyan reagálnak a desszertasztalra a vendégek. Mindig nagyon örülnek neki, az asztal köré gyűlve jó hangulatban beszélgetnek, én mindenképpen egy jó megoldásbak tartom.

 

Gerzsenyi-Raczko Tímea

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás