2014 színe a ragyogó orchidea

2014 színe a ragyogó orchidea

Magával ragadó, varázslatos és titokzatos. Ezek a 2014-es év színének jellemzői a Pantone szerint. A Pantone 18-3224 ragyogó orchidea, ösztönzi a kreativitást és az eredetiséget. 

A 2013-as év színe a smaragdzöld, a növekedés, a megújulás és a jólét szimbóluma volt – mondta az új szín kihirdetésekor Leatrice Eiseman Pantone Color Institute igazgatója. A ragyogó orchidea a fukszia és a lilás rózsaszín varázsaltos harmóniája, melyből bizalom, öröm, szeretet és egészség árad.  A kifutókat már most áthatotta ez a szín, a divattervezők között Emerson by Jackie Fraser-Swan, Juicy Couture és Yoana Baraschi építették be 2014-es tavaszi kollekciójukba a jövő év divatszínét.  Ez a szín, élénkíti a bőrt így mindenki, aki viseli, úgy érzi egészséges és energetikus. Jól kombinálható vörössel, levendulával, lilával és rózsaszínnel, de jól kiegészíti az oliva és sötétebb zöldeket. Türkizzel, kékeszölddel és sárgával párosítva gyönyörű kombinációt alkot.  Mellette az olyan semleges színek is felélénkülnek, mint a szürke vagy a bézs.

A Pantone története

A Pantone színtechnológiai vállalat a professzionális színszabványok irányadója, az 1963-as egységes színskála bevezetésének célja, hogy a külön névvel és sorszámmal megkülönböztetett színek, akár a textil, vagy nyomdaiparban a világ bármely pontján ugyanazt az eredményt adják. Az 1950-es években kezdte meg működését Carlstadtban a Pantone nyomdavállalat. Lawrence Herbert ’56-ban került a céghez, s kémiai ismereteit felhasználva kifejlesztette az egységes színskálát, mely nagyban könnyítette a megrendelő és a nyomda közötti kommunikációt. Eredetileg 1114 különálló színt határoztak meg és neveztek meg egyértelmű módon. A katalógust legyező formájúra alakították, hogy könnyen össze lehessen vetni bármilyen felülettel. Azóta folyamatosan fejlesztik az egységes színskálát, mára már digitálisan is egyértelműen meghatározhatók a Pantone-színek.

Az elmúlt néhány év színei:

Pantone színek

2000 óta a cég minden évben meghatározza az év színét, amelyet színkeveréssel foglalkozó emberek egy csoportja választ ki. Ehhez figyelembe veszik a vásárlási szokásokat, ékszer és ruha divatot, az adott évre jellemző művészeti hatásokat, filmes kultúrát. A kiválasztott szín aztán megjelenik a cég kereskedelmi tevékenységében, és visszaköszön a divatban is.

2014 színe és az esküvő

Esküvő csokor

Ragyogó Orchidea

Fotók: VivienNaomi Photography

 

Még több esküvői inspiráció, a 2014-es év színéhez

 

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás