Esküvői torták Kate’s sweetiestől

Esküvői torták Kate’s sweetiestől

Ahogyaz élet sok más terültén, az esküvői torták esetében is, a minőség nagyságrendekkel fontosabb a mennyiségnél. Olyan jó látni az olyan tortákat, amiknek már a puszta látványától is érezzük, ezek bizony szívvel-lélekkel készültek. Kate, vagyis Barabás Katalin süteményei, esküvői tortái egytől-egyig csodálatos alkotások.
Mikor és miért kezdtél el sütemények, esküvői torták készítésével foglalkozni?

Két éve, hobbiból kezdtem el cukrászkodni, aztán egyre többen (ismerősök, rokonok) megkértek hogy süssek sütiket, tortákat. A hobbiból szenvedély lett, illetve szakmailag is egyre jobban érdekelt a dolog, hogy ne csak a szép, de cukrász szakmailag is minőségi legyen a végeredmény.

Kate'sweeties - esküvői torták

Számos új trend kezd begyűrűzni Magyarországra az esküvői torták terén. Az eddig hagyományos egyetlen nagy esküvői tortát sokszor váltják fel a desszertasztalon kínált kisebb cupcake-ek, sütinyalókák. Neked mi erről a tapasztalatod?

Van rálátásom, a férjem esküvői videókat készít, így látok mar pár próbálkozást, de igazából még mindig az esküvői torta a fő attrakció és a desszert asztal háttérbe szorul még. Ez nem is csoda, mert a külföldi trend nem tud itthon megvalósulni, mert a magyar torta egészen más mint a kintiek. Ott az a szokás, hogy a torta központi szerepet tolt be es nem csak este 10-11 órakor toljak ki, hanem mar a fogadás elejétől a desszertes asztalon áll, amit mindenki megcsodálhat. úgy is készül a torta, hogy kibírja a több órás kint létet. Itthon harminc fokban nem lehet maximum fel órát kint a pl. tejszínes alapú torta, különben összeesne.

Kate'sweeties - esküvői torták

Hogyan találnak meg téged?

Nagyjából szájról-szájra terjed a hírem, illetve a social media az ahol egyre többen megtalálnak, jellemző az, amikor felteszek a Facebookra egy új torta képet szinte azonnal el kezdenek érdeklődni, rendelni.

Az Instagram oldalad követői jól tudják, hogy két tündéri kislányod van, hogyan, mikor jut időd mellettük egy-egy nagyobb esküvői munka elvégzésére?

Rendszerint sehogy, ilyenkor besegít az egész család, a mamák vigyáznak a gyerekekre es esténként, éjszakánként készülnek a torták.

Kate'sweeties - esküvői torták

Mi volt eddig a legnagyobb kihívás számodra?

Minden egyes esküvői torta kihívás, mindig próbálok új dolgokat csinálni, de egyelőre hiányzik egy mester, akitől tanulhatnék. Elvégeztem több tanfolyamot, de természetesen rengeteg mindent kell meg megtanulnom.

Milyen alapanyagokkal dolgozol?

Erre külön hangsúlyt fektetek, fontos számomra a természetes, minőségi alapanyagok használata. A csoki csoki legyen, a marcipán marcipán, a tejszín tejszín, a vaj vaj legyen. Sajnos tele a szakma az olcsó alapanyagokkal, de már ez is kezd alakulni.

Kate'sweeties - esküvői torták

Szereted, ha a megrendelő kész tervvel jön hozzád? Volt rá példa, hogy lebeszélted a menyasszonyt az elképzeléséről?

Szeretem ha sajat elképzeléssel keresnek meg, de próbálom a saját elképzeléseimet is belevinni egy-egy tortába. Aki engem megkeres általában tudja mire számíthat es sokszor rám bízzák a tervezést.

Szerinted milyen irányba fejlődik az esküvői torta trend?

Ahogy látom egyre nyitottabbak az újdonságok felé és el akarnak térni az eddigi hagyományoktól, megszokott formáktól. Kicsit sajnálom hogy jelenleg a desszertes asztalok szinte kizárólag a külföldi minta alapján készülnek es ez egy magyar pár esküvőjén kicsit stílusidegen lehet, pedig van épp elég magyar sütemény, amivel szintén lehetne ízlésesen díszíteni egy asztalt. Nekem ez az egyik célom, hogy ilyet minél többször készíthessek. Ettől függetlenül nagyon szép asztalokat lehet készíteni kinti minta alapján. Nekem is a szívem csücske a francia aprósütemény, de szeretném, ha a magyar sütemények is visszakerülnének az esküvőkre, csak egy kicsit átgondolva. A torta trend abszolút változó, nem veszek észre egy irányt sem, nekem javarészt a letisztult, elegáns vonal ami eddig jellemző volt.

Mi a tapasztalatod, a 2014-es évre mi volt a jellemző esküvői torták terén? (szín, íz, megjelenés stb.)

A szín az egyértelműen a dekorációhoz passzoló szokott lenni, az ízben vannak klasszikusok, ettől nehéz elszakadni, de erősen szoktam rábeszélni a párokat más ízekre is, ne ragadjunk le az oroszkrém, feketeerdő, eszterházy triónal. Van egy csomó izgalmas íz, nyitottnak kell lenni.

image_4

Mit tanácsolsz a jegyespároknak, mire figyeljenek az esküvői torta kiválasztásánál?

Merjenek bevállalósak lenni, nem kell mindig a trendeket követni, bátran válasszanak ízeket és dekorációt. Sokan a tökéletes, burkolt tortákra vágynak, pedig nagyon jók a rusztikus, de szépen díszített torták is. Sokan nem is szeretik a marcipánt, főleg hogy legtöbbször nem is azzal vannak burkolva.

Mik a távolabbi terveid?

Egyelőre az elsődleges terv, hogy találjak egy mestert, vagy egy minőségi cukrászdát, ahol a jelenlegi tudásomat bővíthetem. A későbbiekben pedig saját műhelyt, esetleg cukrászdát nyitni, ahol kiélhetem minden vágyamat.

Fotók: Barabás Katalin

Kate’s sweeties Facebbok oldala

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás