Vintage esküvő a szabadban

Vintage esküvő a szabadban

Szinte érezzük a fák lombján át sütő augusztusi nap melegét. A finom nyári szellőt és a levegőben lévő várakozás hangulatát. Finom nőies báj és meghitt romantikus hangulat járja át Reni és Balázs esküvői képeit. 

A jó érzékkel összeválogatott és saját kezűleg készített dekoráció végtelenül személyessé, egyszersmind nagyon családiassá is teszi a nagy napot. Látni, hogy minden apró részlet mekkora szeretettel és átgondoltsággal készült. Személyes kedvenceim az ültető kártyák helyett a székekre rögzített fotók, melyeket a vendégek haza is vihettek. A levendula csokor, a csipketerítők, a kovácsoltvas gyertyatartók, a fésülködő asztal, Reni csupa csipke menyasszonyi ruhája és a kiegészítők együtt, egy csodálatos vintage esküvő hangulatát teremtették meg. Ezt pedig csodálatosan vissza is adják a Fénylabor – szeretet képek alkotóinak fotói, de győződjetek meg erről ti magatok is. Inspirálódjatok egy valódi esküvő képeiből, ismerjétek meg Reni és Balázs történetét:

A lánykérés előtt egyáltalán nem beszéltünk arról, ki milyen esküvőt szeretne. A tervezéskor viszont rögtön egyetértettünk abban, hogy nem szeretnék étteremben tartani, húslevessel és vőféllyel ünnepelni a napot. Egy szabadtéri szertartást és vacsorát álmodtunk meg, ahol mindenki felszabadultan ünnepelhet, főleg mi. Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassuk úgy döntöttünk két külön nap ünneplünk. A polgári szertartást tartottuk korábban, szűk családi körben. A templomi szertartást követően pedig egy nagyobb bulit tartottunk családunkkal, barátainkkal. Akkor, nehéz döntésnek bizonyult, hogy a polgári szertartáson nem lehetett velünk minden szerettünk, de nem bántunk meg. Így sikerült egy olyan esküvőt szerveznünk mely minden percét átélhettünk, egymásra tudtunk figyelni.

Vintage Esküvő - Reni és Balázs Vintage Esküvő - Reni és Balázs Vintage Esküvő - Reni és Balázs Vintage Esküvő - Reni és Balázs

Szerencsénk volt, mert a választott helyszín már megadta az alaphangulatot. A dekorációt saját kezűleg készítettük, ebben nagy segítségemre volt Balázs édesanyukája, aki minden elképzelésemet segített megvalósítani. Szerettem volna, ha a rusztikus illetve vintage esküvő hangulata jelenik meg a dekorációban. Az asztalokon a virágok csipkével és gyönggyel díszített befőttesüvegekben voltak, illetve a gyertyatartókat is fehér, és zöld virágokkal díszítettük. A jegyes fotóinkat rusztikus, fehér keretbe raktuk, ezzel díszítettük a főasztalt. Mivel csak tizenkilencen voltunk, így ültető kártya helyett mindenki székén a saját fényképe lógott egy régies hatású képkeretben, egy szalaggal átkötve, ez saját ötlet volt. Utána mindenki hazavihette ezt a képet. A dekorációhoz használtunk még mécseseket, kovácsoltvas gyertyatartókat. A szertartás egy boldogságkapu előtt zajlott, melyet az édesapám készített el a helyszínen és az egész család segített a díszítésben. Amihez ragaszkodtam, hogy rózsaszirmokon vonuljak be. Ami végül műszirom lett, mert nagyon sok kellett belőle, illetve a szállításkor az igazi teljesen összefonnyadt volna, de észre sem lehetett venni a különbséget.

vintage-eskuvo-reni-balazs6 Vintage esküvő - Reni és Balázs Vintage esküvő - Reni és Balázs Vintage esküvő - Reni és Balázs

A helyszín minden elvárásunkat teljesítette: meghitt, családis légkört biztosított, különleges szép környezetben. Igazán ínycsiklandozó vacsoramenü és másnap egy közös nagy családi reggeli várt minket. De a képek magukért beszélnek.

Vintage esküvő - Reni és Balázs Vintage esküvő - Reni és Balázs

Ebben az egyben nagyon hanyagok voltunk. A bevonulásra az esküvő előtt fél évvel már megtaláltuk Peter Gabriell: Book of love című számát, amit Balázs mutatott meg nekem, és rögtön megtetszett, de a többi számot esküvő előtt egy nappal raktuk össze.

Vintage esküvő - Reni és Balázs

Egyik kedvenc emlékünk, mikor megláttuk egymást először a szertartást előtt. Nagyon megható és szép pillanat volt. Az én másik kedvencem, mikor a kisebbik öcsém egy verset mondott el a szertartás alatt, Balázsé pedig, amikor a fotózás után beleugrott a medencébe, mert aznap volt a legmelegebb az évben.

Vintage esküvő - Reni és Balázs Vintage esküvő - Reni és Balázs

Fantasztikus hangulata van a figyelmesen összeválogatott kiegészítőknek. A finom csipke és a pasztell színek együtt valami hihetetlenül lágy és nőies összhangot alkotnak. Csodás a szoba berendezése a fésülködőasztal, a csillár, melyek mind hangsúlyosabbá teszik a vintage esküvő hangulatot. Az egész esküvőt belengő finomság gyönyörűen köszön vissza a fotókon is. Valami hihetetlen összhangba került minden.

Vintage Esküvő - Reni és Balázs Vintage Esküvő - Reni és Balázs Vintage Esküvő - Reni és Balázs

Azon szerencsések közé tartozom, akik kétféle menyasszonyi ruhát viselhettek. Sokat gondolkoztam ezen, hogy nem túlzás-e, de utánajárás és egy kis szerencse is közbejátszott, hogy kettő lett végül. A templomi szertartásra egy hagyományosnak mondható, kis uszállyal és zöld kiegészítőkkel díszített ruhát viseltem, a polgári szertartáson egy gyönyörű csipke menyasszonyi ruha volt rajtam, melyet Bíró Katica (Something Old Bride alkotója) készített nekem az össze kiegészítővel együtt. Nagyon sok ideig nem tudta senki, hogy két ruhám lesz. Itt szeretném megköszönni Katicának, hogy elkészítette nekem a ruhát és mikor még csak egy tenyérnyi anyag volt, én el sem tudtam képzelni, hogy ebből olyan ruha lesz, amit megálmodtam, ő már látta készen ezt a gyönyörű ruhát.

Vintage esküvő - Reni és Balázs Vintage esküvő - Reni és Balázs

Először úgy gondoltuk, hogy csak a templomi szertartáson lesz fotós, mivel a polgári esküvőn csak szűk körben leszünk. Gondoltuk, hogy majd valamelyik családtag kattingat, elég lesz fotós a templomban címszóval. A menyasszonyi ruhám dilemmájával kapcsolatban – vásároljak-vegyek-varassak-internetről rendeljek – keresgéltem a neten, mikor megtaláltam a Fénylabor – szeretet képek oldalán menyasszonyi ruha vásárlással kapcsolatos tanácsokat, blog bejegyzéseket. Megnéztük a képeiket, majd egy személyes találkozó után már nem volt visszaút, hogy őket kérjük fel az esküvőnk fotózására. Már ekkor nagyon sok hasznos információt kaptunk Tőlük, amire mi nem is gondoltunk. A jegyes fotózáskor jobban megismerhettük egymást, így már az esküvő napján nem voltunk feszélyezettek előttük, a fotózás is nagyon jól sikerült. Nagyon jól döntöttünk hogy profi fotósokat választottunk. Én nagyon jól éreztem magam menyasszonyként. Szerettem tervezgetni, készülődni. Jól ki kell élvezni ezt az időt, mert nekem az az egy év gyorsan elrepült. Azt tanácsoljuk a jegyespároknak, hogy ha már megtervezték álmaik esküvőjét, akkor azt valósítsák meg, még akkor is, ha a hagyományoktól eltérő. A nagy napon pedig csak egymásra figyeljenek és minden egyes percét élvezzék ki és ha adódnak bakik, ne foglalkozzanak vele.

Fotók: Fénylabor – szeretet képek

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás