Karcsi Papírboltja a tudatos menyasszonyok segítsége

Karcsi Papírboltja a tudatos menyasszonyok segítsége

A Karcsi Papírboltja azoknak a menyasszonyoknak jelent óriási segítséget, akik maguk szeretnék elkészíteni az esküvői dekoráció nagy részét. Egyre több a tudatos DIY menyasszony. Mert hát tegyük a szívünkre a kezünk, és valljuk be őszintén: az esküvői szervezés az esetek nagy többségében – tisztelet a ritka kivételnek- mindig a menyasszonyok kezében van. 

Az esküvő jegyében szervezett tematikus WAMP-on számos kiállítóval beszélgetve, mi is leszűrtük azt az egyébként levegőben lógó, érződő tendenciát, hogy a menyasszonyok egyre inkább bízzák magukat saját elképzelésükre. Szeretnék saját maguk elkészíteni a dekoráció nagy részét, kivenni a részüket amiből csak lehet. Bánlaki Katalin a Karcsi Papírboltja tulajdonosa is megerősítette, őt is általában azok a tudatos párok keresik fel, akik pontosan tudják, hogy mit és hogyan szeretnének megvalósítani a dekorációban. És szerencsére egyre többen vannak.  Fantasztikus színek és textúrák, karton és selyempapírok. Pom-pom-ok, virágok és egyéb hajtogatásra, és szorgos kézre váró dekor termékek sorakoznak a Karcsi papír virtuális árupolcain. A frissen, egy évvel ezelőtt indult vállalkozás a maga nemében teljesen hiánypótló, és egyelőre még csak online érhető el. Bár Bánlaki Katalin hozzátette, sok menyasszony keresi meg a „Mennyi darab, micsodára lenne szükségem” kérdéssel. Ilyenkor minden segítséget magadnak a lelkes és leginkább tudatos készülődéshez.

Hogy indult a Karcsi Papírboltja története?

Papírral foglalkozunk, de nem egy tradicionális papírbolt értelemben, hanem próbáltuk egy kicsit újrafogalmazni a papírral való ténykedést, kibővíteni annak a határait. Egy ilyen határfeszegetésben vagyunk másfél éve, amióta alakult a cég. Az a célunk, hogy a-tól z-ig egészen a meghívónak a grafikai tervezésétől és nyomdai kivitelezésétől a köszönetajándék dobozkáig  mindent be tudjon szerezni a pár ami papírból van. Lehet, hogy furcsának tűnik, de mi asztalközepet is előállítunk papírból, és olyan hátteret, amit egyébként lehet hogy virágból szoktak elkészíteni.

Karcsi Papírboltja - Esküvő Vintage interjú

Hogyan jött az ötlet?

Több mint tíz évig rendezvényszervezőként dolgoztam és folyamatosan kerestem olyan költséghatékony,  gyorsan előkapható, gyorsan installálható termékeket, melyekkel hatékonyan lehet dekorálni és nagyjából a lufin és a textilen kívül nem nagyon volt mihez nyúlni, de mivel úgy éreztem, hogy ennek már’78-ban vége kellett volna hogy legyen, ennél tágabb spektrumú lehetőségek után próbáltam nézni.  Valahogy nálam egyre többet és többet fordult elő a papír rendezvények alkalmával. Egy idő után abbahagytam a rendezvényszervezést és valami más után kellett néznem. Akkor adta magát az ötlet és úgy tűnt, hogy ez egy hiánypótló vállalkozás, mert nagyon hamar ránk szoktak.

Karcsi Papírboltja - Esküvő Vintage interjú

Milyen fajta papírok közül lehet válogatni nálatok?

Első körben selyempapírral foglalkozunk. Nyolc-tíz termékünk van, melyet selyempapírból lehet előállítani ezek alapvetően lapra szerelt, könnyen előállítható, könnyen felborzolható, kinyitogatható térdekorációk, amikből önnönmaga ki tud alakítani, vagy akár külsős szakemberek is most már egyre nagyobb számban előszeretettel használják ezeket a termékeket.  42 féle színben vásároljuk a selyempapírt és ezzel kísérletezünk folyamatosan. Illetve a kartonpapírt is felvettük a termékskálára. A nyomdai cuccoknál pedig igyekszünk minél érdekesebb textúrájú papírokat bevonni a köztudatba. Szűrőkartonokra próbálunk nyomni, aminek ipari alkalmazása volt eddig, de csodálatosan megmunkálható vagy mondjuk egész tér installációkat készítünk.

Ezekkel a termékekkel egy egész esküvői dekorációt meg lehet oldani?

Első lépésként a legjobb az, ha a webshopban körülnéznek a párok. Általában itt a legtöbben el is bizonytalanodnak a színek tekintetében, hogy melyik szín, melyikhez passzol a leginkább. Persze mindig biztosítunk telefonos konzultációs lehetőséget.  A legjellemzőbb kérdés, az, hogy egy kettőszáz négyzetméteres helyszínen, mennyi darab micsodára van szükség. Ekkor mi megadjuk a választ. Mindegyik termékhez van használati utasítás pontos instrukcióval, hogy hogyan kell összerakni. Általában a teljes esküvői dekorációt meg szokták oldani kalákában, és ez egy eléggé barátságos, pénztárca kímélő megoldás.

Karcsi Papírboltja - Esküvő Vintage interjú

Azon túl, hogy a pár választja a színt, textúrát, de még az esküvői dekoráció saját kezű összeállítását, számomra ez egyfajta tudatos választást, átgondolt döntést is jelent. Jól érzem, hogy a Karcsi Papírboltjának van egyfajta üzenete is?

Jól érzed.  Mindenféleképpen támogatom, ha valaki ki tudatos vásárló. A fontos az, hogy először találja meg a saját valós igényeit, aztán határozottan vigye véghez az elképzeléseit. Én inkább abban szoktam segíteni a menyasszonyokat, hogy ne hagyják magukat eltántorítani attól amilyenek ők. Azon a napon, amikor ők összeházasodnak, akkor ugyanolyannak kell lennie annak az események is, mint ahogyan ők az életüket élik. Jellemzően minket azok a párok szoktak megtalálni, akik nagyon konkrétan tudják, hogy mire van szükségük, és abban tudunk segíteni, hogy ezt megvalósíthassák.

 

Gerzsenyi-Raczko Tímea

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás