Ezeken csúszhat el a lánybúcsú

Ezeken csúszhat el a lánybúcsú

Az esküvő előtt még van egy fontos dolog a menyasszony életében: a lánybúcsú, amelynek a szervezése természetesen a koszorúslányokra és a tanúra hárul. Persze mindenki igyekszik felejthetetlenné tenni az alkalmat, így a következő néhány dolgot érdemes figyelembe venni a lánybúcsú szervezésénél:

Ne legyenek hiányzó emberek: Ahhoz, hogy biztosan ne legyen sértődés senki részéről, ellenőrizd a vendéglistát a menyasszonnyal közösen. Nála ki tudná jobban, kit szeretne látni a lánybúcsúján, illetve akkor is tud segíteni, ha esetleg szűkíteni kéne résztvevők listáját.

Ne hagyjon el a kreativitás: Attól, hogy az egyik barátnőd anno egy hatalmas partit rendezett, nem biztos, hogy egy hasonló a mostani menyasszonynak is megfelel. Nem is muszáj ugyanolyan bulit rendezni, vagy a „tipikus lánybúcsú helyeket” választani, vigyél kreativitást már a helyszínválasztásba is.

Nem kell az összevisszaság: nagyban megkönnyítheted a szervezést, ha egy téma köré tervezitek a bulit. Ha már megvannak, mit és mennyit kell beszerezni, sokkal hamarabb túl lehet esni a beszerző körúton is.

Nagy eltévedések: Ha egy nagyobb csoport verődik össze a lánybúcsúra, akkor alaposan meg kell tervezni a helyszínre, vagy helyszínekre vezető utat. Mikor konkretizálódnak a helyszínek alaposan járj utána a közlekedési lehetőségeknek és írd össze a taxi társaságok telefonszámait, majd ezeket egy listába szedve küld el az összes résztvevőnek. Érdemes mindenkinek telefonszámot is cserélni, ha mégis valaki leszakadna a csoporttól, több embert is tudjon keresni.

Túlköltekezés: Mindenki megegyezik az elején, hogy persze közösen fizettek ki mindent, aztán mikor a program végén kiderül a végösszeg, mégis előkerülnek a „nem erre számítottam” problémák. Jobb, ha abban is előre megállapodtok, hogy mekkora költségvetéssel terveztek, mi azaz összeg, amit még mindenki meg tud magának engedni. Az így tervezett költségvetés fényében már azt is tujátok, mekkora partit tudtok szervezni, így elkerülve a kínos pillanatokat.

A túl sok alkohol: Persze a lánybúcsúnak egy jó kis bulinak kell lennie. Ám az sem árt, ha emlékezetes is, és nem csak azért, mert fényképek is készültek. Érdemes hát felelősségteljesen alkoholizálni, főleg ha nem szeretnéd magad leégetni a menyasszony előtt.

Kínos fényképek a közösségi hálón: A lánybúcsú nem biztos, hogy azaz alkalom, amit folyamatosan közvetíteni a Facebookon, vagy esetleg Instagramon. Főleg a hajnalban készült fotókat könnyű megbánni. A lánybúcsú előtt mindenképpen beszéljétek át, hogy szeretnétek-e képeket látni a közösségi oldalon a buliról.

Ha a menyasszonyról feledkezel el: A lánybúcsú a menyasszonyról szól, így a szervezésnél, a buli megálmodásánál az ő ízlését, stílusát, személyiségét kell alapul venned. A szervezés előtt üljetek le és őszintén beszéljétek át, mit szeretne az ara, például legyen esetleg valamilyen italkorlát, milyen meglepetésvendégeket szeretne látni, vagy esetleg meddig lehet elmenni a lánybúcsús játékoknál.

Vőlegény a lánybúcsún?

Jó ötlet lehet a vőlegény is „bevonni” egy kis kérdezz-felelek játék keretén belül: Tegyél fel pár kérdést a vőlegénynek, kettejükről, a menyasszonyról. Aztán a lánybúcsú estéjén tegyétek fel a menyasszonynak is ugyanazokat a kérdéseket. Majd össze lehet vetni a két választ. A vőlegénynek biztos jól esik majd, hogy ő is „kiveheti a részét” a lánybúcsúból.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás