Mikor legyen a kreatív fotózás?

Mikor legyen a kreatív fotózás?

Az esküvői fotózás egyik sarkalatos pontja a kreatív fotózás kérdése. Ahhoz, hogy jó kreatív képek készüljenek talán a legfontosabb az idő. Amiből persze egyetlen párnak sincs túl sok az esküvő napján. Sokan úgy gondolják, hogy a ceremónia és a vacsora között majd lesz idejük rá.

Ez tévedés. A násznépet nem illik hosszabb időre magára hagyni, de nektek sem jó, hogy nem tudtok részesei lenni az eseményeknek. Na de mégis mikor legyen a kreatív fotózás?

Egy tapasztalt fotós párost kérdeztünk a dilemmáról. Németh-Csikós Írisz és Németh Zoltán a Fénylabor párosa, számos esküvővel a hátuk mögött hasznos tanácsokkal szolgáltak. Két részre osztottuk a kérdést. A kreatív fotózás lehet az esküvő napja előtt, vagy után, és természetesen az esküvő napján is. Mindegyik választásnak megvan az előnye és a hátránya is.

1. Kreatív fotózás külön napon

Mellette szól, hogy kipihentek vagytok, csak a fotózásra tudtok koncentrálni. Ellene szól, hogy plusz tortúrát jelent a ruha, smink, frizura. – A külön napban azét érdemes gondolkodni, mert sokkal több lehetőséget és rugalmasságot nyújt. Mind időben, mind a helyszín tekintetében. Nyugodtabbak is a párok. Itt a ruhán múlik nagyon sok minden. Általában azt a szalonok meg szokták engedni, hogy keddig ott maradjon a ruha. Ilyen szempontból – szombati esküvő esetén – a hétfő a legideálisabb, amikor már minden lement, túl vannak rajta, megnyugodtak, szerencsésebb egy kicsit.
Nyilván a külön napos azzal is jár, hogy újra el kell készíteni a frizurát, sminket. Nagyon sokan azért ellenzik, mert úgy érzik, hogy akkor nem azt a hangulatot, vagy érzelemvilágot tudják belevinni, mint az esküvő napján. Ha szeretik egymást, akkor teljesen mindegy, hogy mikor van, nem azon múlik. Mindig mondjuk a pároknak: „ahhoz hogy jó képeitek legyenek, nem az kell, hogy mi jól fotózzunk, hanem hogy ti szeressétek egymást” – mondta Németh-Csikós Írisz.

2. Kreatív fotózás az esküvő napján

Ha az esküvő napján van, akkor mindig beleesünk a dél és három közötti csúcsfényes időszakba. Nem lehet máskor, mert nem lehet a szertartás és a vacsora közé tenni a kreatív fotózást, hiszen ez igenis igényel minimum másfél-két órás nyugodt időintervallumot. El kell magukat engedni, meg kell találnunk a megfelelő helyszínt, a násznépet pedig nem lehet fél, háromnegyed óránál tovább magukra hagyni. Nagyon sok pár mondja azt nekünk, hogy majd a szertartás és a vacsora között megcsináljuk. Nem lehet. Azt szoktuk csinálni, hogy naplementés képeink is legyenek, hogy kiszökünk a vacsora alatt. Az működik, húsz percre el tudunk tűnni – egészítették ki a Fénylaborosok.

Akárhogy is döntötök, a lényeg, hogy éljétek meg az esküvő minden percét, legyetek nyugodtak, élvezzétek a napot. Ha így tesztek, a képeitek is tükrözni fogják ezt.
Fotó: VivienNaomi Photography

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás