Segítség, menyasszony lettem – így kezdj bele a szervezésbe

Segítség, menyasszony lettem – így kezdj bele a szervezésbe

Mit tegyél miután túl vagy az első sokkon? Íme, egy hasznos lista a kezdéshez.

Végre megtörtént a gyönyörű, romantikus lánykérés, úszol a földöntúli boldogságban és majd kiugrasz a bőrödből izgatottságodban. Végre lehet szervezni a kislánykorod óta tervezgetett esküvőt, aztán hirtelen mégsem tudod mi, hogy legyen, mivel is kezd.
Telefonálj! Bár nagyon erős a kísértés, hogy azonnal világgá kürtöld a nagy hírt, és ehhez felhasználd valamelyik közösségi médiumot, várj vele! Először mindenképpen hívd föl a hozzád legközelebb állókat, mivel ők lesznek azok, akik a legtöbbet segíthetnek az esküvő megszervezésében és lebonyolításában. Ha a közösségi médiumokból tudják meg, csak bosszús családtagokat és barátokat kapsz.
Találjatok ki egy körülbelüli időpontot! Miután mindenki gratulált, és túl vagytok a jegygyűrű többszöri felülvizsgálatán, az első kérdések az időpont körül fognak forogni. Készüljetek egy közelítő időponttal, amit a legjobban szeretnétek, például az „ősszel”, vagy „következő tavasszal”.
Beszéljétek meg a pénzügyeket! Talán az egyik legnehezebb dolog, de mindenképpen át kell rajta esni. Át kell gondolni, hogy mit is szeretnétek, kiket szeretnétek meghívni, és erre mekkora keretetek van. Érdemes a szülőkkel is egyeztetni, hogy ők milyen segítséget tudnak adni.
A vendéglista. Meglehet, hogy a szüleitek is szeretnének, majd beleszólni, hogy kiket is illene meghívni az esküvőre. Szóval ne zárkózzatok el a tanácsok elől, de legyetek benne biztosak, hogy tietek az utolsó szó. Plusz jó tanács: bontsátok részekre a vendéglistát, a feltétlenül meghívjuk, a szeretnénk meghívni és a meghívjuk, ha van még helyünk. Bár lehet, csúnyán hangzik, de később segíthet, ha szűkíteni kell a vendéglistát.
A helyszín. Ha végre megvannak a fentiek, már ki tudjátok választani a megfelelő helyszínt. A legtöbb esküvői helyszín, főleg a nevesebbek, már jó előre le vannak foglalva, így érdemes erre elég időt hagyni.
A szolgáltatók. Ahogy a helyszínnél, úgy a szolgáltatóknál is jó előre érdemes időpontot egyeztetni. Beszéljétek meg, hogy mit szeretnétek: fényképek, ételek, virágok és zene terén is. Majd ez alapján egyeztessetek a szolgáltatókkal, hogy mit hogyan szeretnétek és erre mekkora keretek van.
A meghívók kiküldése. Ezeket érdemes minél hamarabb kiküldeni, amint megvannak a konkrétumok. Előfordulhat, hogy távolabbi rokonoknak utazni kell, illetve szállást foglalni, ezeket pedig jobb előbb megtenni, mint utóbb ne legyen megoldható.
Pihenés! Ha ezekkel megvagy nem szabad elfelejtkezni saját magadról sem. Elvégre nem várhatod fáradtan és stresszesen a nagy gonddal megszervezett napot. Ne feledd ez a kettőtök napja lesz. Meglehet, sok féle tanácsot kaptok, hogy milyen legyen az esküvőtök, de ezek csak tanácsok, a nagy nap olyan legyen, amilyenn

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás