Esküvői fotó – ezeket ne bándd meg később!

Esküvői fotó – ezeket ne bándd meg később!

Nem akarod utálni az esküvői fotóidat?  Akkor itt van néhány dolog, amit jó, ha tudsz az esküvői fotókkal kapcsolatban.
Szeresd a fotósodat
Ne csak a képek tetszenek, amiket készít, hanem magát a fotóst is kedveld, hiszen sokkal egyszerűbb lesz együtt „dolgozni”, ha egy hullámhosszon vagytok. Mindig találkozz személyesen a fotósokkal, így sokkal jobban el fogod tudni dönteni, hogy az ideális, vagy sem. Ha nem vagy biztos a dologban kérd meg, hogy mutasson meg „egy teljes esküvőt”, valamint gondold végig, hogy a fotós stílusa és személye is illik-e az esküvőtökhöz.

Legyen profi az esküvői fotós
A tapasztalat nagyon sokat számít: ha egy fotós már rengeteg esküvőn ott volt, akkor már szinte érzi, hogy érkezik a pillanat és tökéletes fotót tud róla készíteni. A fotózásban is, ahogy más szakmákban is fontos a specializáltság.

Töröld a Pinteresten az esküvői tábládat
Igen, gyönyörű képek vannak fönn Pinteresten és remek ötleteket lehet meríteni, vagy tippeket kapni. Azonban mikor eljön a nagy alkalom és elkezdett összehasonlítgatni azokkal a képekkel a sajátodat, akkor csak csalódás lesz a vége. Azok a képek más esküvőjén készültek, a Ti esküvőtökön saját képeknek kell készülnie!

Kerüld az időhiányt
Többször is felmerült már, hogy mindig mindenre hagyjunk plusz időt, mert egy esküvő alkalmával bizony elnyúlhatnak a dolgok. Ez igaz a fotózásra is. Vagy maga a fotózás nyúlik hosszúra, vagy valami más, ami miatt kevesebb időtök lehet a képek elkészítésére. Mindig számolj plusz idővel, maximum lesz egy szusszanásnyi időtök két dolog között.

Tegyétek el a kütyüket!
Az okostelefonokkal és táblagépekkel már rengeteg és egész jó képeket lehet készíteni, azonban nagyon zavaró, ha minden második ember felemelt telefonnal/táblagéppel ül a ceremónián. Kérjétek meg őket, hogy tegyék el a kütyüket és csak élvezzék a ceremóniát. Az esküvői fotós pontosan azért van ott, hogy megörökítse az eseményeket.

Óvakodjatok a lézershow-tól
Nagyon feldobhatja a lagzi hangulatát a diszkófény, azonban a fotókon már nem biztos, hogy jól mutat. Ha éppen komolyabb képek készülnének (pl.: torta felvágásakor) kérd meg a DJ-t, vagy, aki a fényekért felelős, hogy kapcsolja le. Senki nem mutat jól színes pöttyökkel az arcán.

Tedd le az italt
Egyrészt nem minden esetben mutatnak jól a kézben, másfelől érdemes vigyázni, nehogy túl sok legyen. Sajnos, ha megárt az ital, azt nem lehet photoshoppal eltűntetni a képekről.

Legyen helye az asztalnál a fényképésznek is
Akárhogy is, ő is emberből van és neki is kell ennie. A legcélszerűbb, ha egy időben eszik a vendégekkel, azaz számára is lesz valahol hely, mert így nem marad majd le a fontos pillanatokról (például az első táncról, mert éppen csak a felszolgálókkal tud enni) és éheznie sem kell a lagzi alatt.

Gondoskodj megfelelő fényekről
Akárhogy is, a világítás, még a legegyszerűbb helységet is csodálatossá varázsolhatja, plusz a jó képek elkészítéséhez is kellenek a megfelelő fényviszonyok. A helyszín, a szolgáltató, de van, hogy a DJ is remek fényekről tud gondoskodni.

Az igazán jó képeket hívasd elő
Ha a legtöbb esküvői fotó mégsem tetszik, akkor is találhatsz közöttük jókat, amelyeket így érdemes előhívatni és bekereteztetni, ha pedig több is van, csinálj belőle egy kis albumot. Ahhoz, hogy felidézd a gyönyörű emlékeket, már ez is elég és nem kell végig nézni több száz fotót, amik lehet nem is tetszenek annyira.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás