Kinek való? – A görög stílusú menyasszonyi ruha

Kinek való? – A görög stílusú menyasszonyi ruha

A menyasszonyi ruha kiválasztása az egyik legfontosabb és egyben az egyik legnehezebb dolog egy menyasszony életében. A szalononkénti akár több ezer ruha közül pedig néha szinte reménytelen vállalkozásnak tűnik a megfelelő ruha megtalálása.

Korábban már két fazon előnyeit is összefoglaltuk: A sellő fazonú menyasszonyi ruha a magabiztos és drámai menyasszonyok választása, az A-vonalú ruha pedig egyenesen az aduász az esküvői ruhák között.

Most pedig jöjjön az Empire, vagy görög stílusú menyasszonyi ruha

A görög stílusú menyasszonyi ruha szabásának fő jellemzője az emelt derékvonal, ahonnan kiindulva a ruha enyhén bővül a szoknyarész aljáig. Az Empire stílusú ruhák főleg könnyű, lágy esésű anyagokból készülnek, azonban az A-vonalú ruhákhoz hasonlóan ez a fazon is sokoldalú, különböző anyagokkal, vagy dizájn elemekkel, sokat lehet alakítani megjelenésén. Jól mutat hosszú tölcsér ujjal (reneszánsz hangulatú, vagy téli esküvőkhöz), de akár az egészen rövid pánttal is (amely kifejezetten jó a nyári esküvőkre). A szoknya sziluettje is változhat: lehet könnyű, szellős, szabadon mozgó, de egészen testhezálló is.

Azonban ezek mellett a stílus fő előnye, hogy nagyon kényelmes viselet: kiváló választás lehet a nyári, kültéri, főleg a laza stílusú, úgynevezett „mezítlábas” esküvőkre, de a kismama menyasszonyoknak is sokszor ajánlják ezt a fazont, hiszen nem feszül a hasra, így nem is fogja szorítani azt.

A mélyen dekoltált, V-kivágású nyakrészes görög stílusú menyasszonyi ruha minden testalkaton előnyösen mutat, azonban kifejezetten jó választás lehet a kisebb keblűeknek, mivel a dekoltázsra irányítja a figyelmet. A hatást lehet még fokozni esetleg egy igényes gyöngydíszítéssel, vagy egy csipke pillangó ujjal is, amelyek segítségével dúsabbnak tűnhetnek a keblek.

A görög stílusú menyasszonyi ruha tehát a kényelmen felül, remek megoldást nyújthat, ha a has, vagy a csípő problémás résznek számítanak, illetve a kisebb keblű menyasszonyoknak is rendkívül előnyös viselet.

A menyasszonyi ruha kiválasztásánál még sokat segít, ha tisztában vagy testalkatoddal is. Ehhez egy kis segítség:

Homokóra alak: Sokak szerint az ideális alkat. A szélesebb váll és csípő, a keskeny derékkal párosul.

Körte alkat: A körte alkatúaknak a csípőjük erőteljesebb, míg vállban és mellben kisebbek.

Alma, vagy V-alkat: A körte alkat ellenkezője. Jellemzője az erőteljes váll és a keskeny csípő.

Magas, fiús alkat: Teljesen egyenes, vékony testfelépítés jellemzi. Se a csípő, sem a vállak nem hangsúlyosak.

Következő cikkünkben a báli ruha fazont fogjuk szemügyre venni.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás