Kilenc esküvői vészhelyzet és megoldásuk

Kilenc esküvői vészhelyzet és megoldásuk

Mindent részletesen elterveztél, mindenkit felkészítettél, hagytál plusz időt és még „túlélő csomagot” is összekészítettél. Aztán mégis beüt a mennykő. Kilenc esküvői vészhelyzet és megoldásuk következik.
Vörösbor folt
A vörösbor a hagyományos keresztény és a zsidó egyházi szertartás része, valamint a vacsora egyik leginkább fogyasztott itala. Balesetek pedig történhetnek, amivel el is érkeztünk a legkomolyabb esküvői vészhelyzet egyikéhez: vörösbor kerül a menyasszonyi ruhára. A legjobb megoldás ilyenkor, ha nedves törlőkendővel felitatod (ne dörzsöld!) a foltot, amihez segítségként egy kis szódavizet is használhatsz. Ha a rész megszáradt és még foltos maradt, óvatosan krétázd be, eltakarva ezzel a foltot. Másnap pedig sürgősen el kell vinni a ruhát a tisztítóba, hogy minél előbb szakszerűen kitisztíthassák.

Táskás szemekkel ébredsz
Püffedt szemekkel ébredtél, mert nehezen aludtál az izgalom miatt. Ilyenkor a jegelés segíthet. Tegyél a szemedre néhány percre egy adag kendőbe csomagolt jégkockát. Emellé pedig igyál meg egy jó nagy pohár citromos vizet, amely hidratál és méregtelenít is.

Elszakad a ruha pántja
Ilyenkor kell előszedni a „túlélő csomagot”, amelybe ha varrókészlet nem is került (de nem árt, ha van), akkor biztosítótű mindenképp kell, hogy legyen. Szépen megigazítva és belülről összetűzve nem is látszik majd, hogy baj történt. Ugyanez vonatkozik a tönkrement cipzárakra is.

Kitörik a cipőd sarka
Ez aztán egy igazi rémálom, a totális esküvői vészhelyzet. Elsősorban megelőzni lehet, úgy odafigyelsz, hogy megfelelő minőségű cipőt vásárolj, valamint hogy gyakorolod benne a járást (amúgy is érdemes betörni előtte). Ha pedig mégis megtörténik a baj, akkor vagy előkapjátok a pillanatragasztót a már említett túlélő csomagból, vagy kicseréled a lapos talpú cipődre, amit a lagzira tartogattál.

Tönkre megy a manikűröd
Az egyszerűbb eset mikor csak a körömlakk sérül meg. Ekkor egy fültisztító pálcika segítségével le tudod törölni a körömlakkot, anélkül, hogy a többi körmöd, vagy a segítségedre siető koszorúslány manikűrje is tönkre menne. Mikor újrafested, az üveggel vigyázzatok, inkább takarjátok le a ruhát például egy törülközővel, nehogy egy másik vészhelyzet is kialakuljon.
A nehezebb dolog a letörött köröm. Ha készültetek pótkörömmel (párszáz forintért lehet kapni egy csomagnyit) akkor pillanatok alatt meg lehet oldani a problémát. Ha ez nincs, akkor valami erősebb anyagból (pl.: farmer, vászon, vagy, ami kéznél van) a körömlakk segítségével illesszetek föl egy kis darabot, vágjátok méretre és formára, majd még egyszer fessétel le a körömlakkal.

A násznagyok valamelyike elfelejtette a nyakkendőt, vagy a mellényt.
Ilyenkor igénybe lehet venni az okostelefonok előnyeit. Interneten keressetek utána, hogy van-e a közelben ruhakölcsönző. A fekete nyakkendő, vagy mellény biztosan alaptartozék a kölcsönzőkben. Ha pedig mégsem találtok, akkor se ess kétségbe. Ha szóltok a fotósnak, biztosan talál olyan beállítást, ahol nem látszik majd hiányzó nyakkendő, vagy mellény.

Felfutott a harisnya
A leginkább bevált módszer az átlátszó körömlakk. A „felfutás” két végére tegyetek egy-egy csepp körömlakkot és várjátok meg, amíg megszárad.

Óriási pattanás
Az egyik legvalószínűbb esküvői vészhelyzet, hogy reggelre egy pattanás éktelenkedik az arcodon (sajnos az izgalom miatt is kijöhetnek). A kozmetikus pedig nem biztos, hogy kéznél van, így neked kell megküzdeni vele. Ha még van időt, akkor a jó öreg fluoridos, mentolos fogkrém segíthet. Tegyél rá egy keveset és hagyd rajta, ameddig csak tudod. Ha azonban szorít az idő, akkor csak az alapozó és a púder segíthet. Ha tudod magadról, hogy hajlamos vagy a pattanásokra, akkor a nagy napra szerezz be olyan alapozót és korrektort, amely pattanás elleni összetevőket is tartalmaz.

Másnaposság gyötör
Hiába fogadtad meg, hogy óvatos leszel és szerény csajos estét tartotok a koszorúslányokkal, mégsem sikerült és reggelre a macskajaj gyötör. Egyrészt ilyenkor ki lehet játszani a plusz időt, és egy kicsit visszadőlni, aludni. Másrészről pedig amilyen gyorsan lehet rehidratálódni kell. Igyál sok vizet és egyél egy szénhidrát dús reggelit, de kerüld a tejtermékeket.

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás