Nyolc gyakori, rejtett esküvői költség

Nyolc gyakori, rejtett esküvői költség

Remek lenne, ha egy kimeríthetetlen bankszámlával rendelkezhetnénk az esküvő szervezéséhez. Azonban van egy keret, amihez ragaszkodnunk kell, mert hát senki nem szeretné adósággal kezdeni a házas életet. A következő nyolc rejtett esküvői költség nagy meglepetést okozhat, így érdemes figyelembe venni az esküvő megtervezése közben.

Postaköltség

Megterveztétek, hogy mennyit szántok meghívóra, ki is választottátok ennek megfelelően a tökéletes meghívókat, csakhogy ott van a postaköltség is. Itt pedig nem csak azt kell figyelembe venni, hogy hova kell küldeni, hanem a küldemény alakját is. A nem hétköznapi, egyedi méretű küldemények feladása többe kerülhet. A meghívók árába számítsátok bele a postaköltséget is és érdeklődjetek a postán, hogy mekkora lehet a költsége az egyedi méretű leveleknek.

Áram és világítás

Helyszíntől függően erről is gondoskodni kell. Lehet, hogy remek szabadtéri helyszínt találtatok, de ha nehézkes az áramellátás megoldása, akkor érdemes átgondolni. Persze a világítást gyertyákkal lehet pótolni (és igazán romantikus), de a zenekar, vagy esküvői DJ, sőt az ételek felszolgálása miatt is szükség van az áramra. Ha pedig úgy kell külön gondoskodni erről, az esküvői költség hirtelen megugorhat.

Szolgáltatóknak is jár ennivaló

Arról mindenki kellően gondoskodik, hogy a vendégek maradéktalanul jól lakjanak, de néha kimaradnak a szolgáltatók. Az esküvői fotós, a zenekar, vagy esküvői DJ mind tartanak szünetet és az este folyamán nekik is szükségük van ellátásra. A plusz adag pedig plusz költséggel jár.

Ruhaigazítás

A ruhától és szalontól, valamint, hogy mit és mennyit kell igazítani rajta, hogy megfelelő legyen kisebb-nagyobb költséggel itt is kell számolni. Plusz a kiegészítőkről sem szabad megfeledkezni, hiszen azokat is külön kell bérelni, illetve beszerezni. A menyasszonyi ruhára szánt büdzsébe mindenképpen számoljátok bele.

Borravalók

A szolgáltatás díján felül ez is jár, az elfogadott a 15%. Ne felejtsetek el ezzel is számolni, illetve megkérdezni, hogy benne van-e az árban (bizonyos helyeken egyből bele számolják).

Szállítási költségek

Egyre népszerűbb itthon is, hogy innen-onnan neten keresztül rendelünk meg valamit, akár már külföldi oldalakon is. Viszont, ami jó árnak tűnhet elsőre, a szállítási költséggel már nem biztos, hogy ugyanolyan kedvező. Főleg a külföldi oldalak esetében járjatok utána a szállítási díjnak (vagy, hogy egyáltalán szállítanak-e Magyarországra is).

Köszönet ajándékok

Ugyan a vendégeknek például egy kis édességgel is megköszönheted a részvételt, de a koszorúslányok (násznagyok is) sokkal nagyobb részt vállalnak az esküvő szervezésében, így illik egy kicsit komolyabb ajándékkal megköszönni a segítséget. Azonban, ha nem gondoskodsz róla időben és kapkodva döntesz, kicsúszhatsz az erre szánt keretből.

Elkapkodott döntések

A fentiekhez kapcsolódóan, talán ez az egyik legsúlyosabb hiba, ami miatt az esküvői költség az egekbe szökhet. Mindig átgondoltan döntsetek, mert csak pénzkidobás két féle dolgot megvenni. Ha gyorsan kell döntenek, mindig vegyetek előbb egy nagy levegőt, mielőtt kimondjátok a véglegeset.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás