Ezt semmiképpen ne mondd egy menyasszonynak

Ezt semmiképpen ne mondd egy menyasszonynak

Egy menyasszony életében a legszebb és legizgalmasabb dolog az esküvőszervezés. Azonban ez sokszor stresszes és fárasztó dolog is lehet. Pontosan ezért is kérik a család és a barátok segítségét is, hogy a hullámvölgyeket is átvészelhessék. Ám előfordulhat, hogy néha segítségként olyan dolgokat is mondanak, amelyet igazából egyik menyasszony sem szeretne hallani.

Családtagok és barátok, ez most nektek szól. Ezeket biztosan nem szeretné hallani a menyasszony:

Az esküvőszervezés alatt

Te jó ég! Máris eljegyeztek? Nem korai ez egy kicsit?

Lehet, hogy korai, lehet, hogy nem. Ez azonban mindenképpen a pár döntése, hogy együtt szeretnék-e leélni az életüket, vagy sem. Ezen a ponton a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy támogatod őket.

Ez egy kicsit drága lesz nekem

A menyasszony teljesen tisztában van minden költséggel az esküvővel kapcsolatban, emellett pedig igyekszik mindenkinek a kedvében járni (még ha lehetetlen vállalkozás is). Szeretné, ha te is ott tudnál vele lenni a nagy napon, azonban azt is megérti, ha nem tudsz elmenni. Azonban komoly bűntudata lehet, ha az anyagiakat is felemlegeted neki.

Biztosan ezeket a színeket választod?

Lehet, hogy mondjuk nem egy narancssárga, vagy bordó a Te kedvenc színed, azonban a menyasszonynak, a párnak valami fontosat jelenthet. Az esküvői színeknek a házasulandó párt kell jellemeznie, tehát hagyd csak rájuk a döntést.

Ilyen lesz a ruhád?

Vajon ez a legrosszabb kérdés, vagy ez a legrosszabb kérdés, amit feltehetsz egy menyasszonynak. Rengeteg ruhát próbált fel, sőt van, aki kész érzelmi hullámvasúton ment végig, hogy megtalálja a megfelelő menyasszonyi ruhát. Ha nagyon nem tetszik a ruha, akkor inkább ne mondj semmit rá.

Ennyit költesz erre?

Ha csak nem te állod a dolgot, inkább ne kérdőjelezd meg, hogy mire, mennyit költ a menyasszony. Lehet, hogy egy bizonyos virághoz érzelmi okok miatt ragaszkodik, függetlenül attól, hogy az mennyibe kerül.

Az időjárás jelentés szerint esni fog/hőség lesz/hűs lesz az esküvő napján

Igen, nyilván a menyasszony is számtalanszor megnézte az időjárás előrejelzéseket, és az sem kizárt, hogy pánikszerűen keresi a megoldást rá. Elég stresszes emiatt a menyasszony, nem kell pluszban emlékeztetni rá.

Szűkös lehet a költségvetésed

Minden esküvői költségvetés más és más. Minden menyasszony megpróbálja a lehetőségei szerinti legjobbat kihozni. Egy-egy költségvetésre tett megjegyzés pedig komolyan megsértheti a menyasszonyt.

Az esküvő napján

Olyan vagy, mint… 

Néha úgy érezheted, hogy valakivel összehasonlítani a menyasszonyt egy kedves bók, azonban nem biztos, hogy a menyasszony ugyanígy érez. Inkább csak egyszerűen dicsért meg milyen gyönyörű, anélkül hogy bárkihez is hasonlítanád.

Ne ess pánikba, de… 

Minden ezzel kezdődő mondat a katasztrófa biztos receptje egy esküvőn. Inkább keressetek valami megoldást és azt közöljétek a menyasszonnyal.

Azt hittem csak viccelsz azzal, hogy őt is meghívod

A pár számára rendkívül fontos a ceremónia, akik természetesen azt szeretnék, ha a számukra fontosak mind ott lennének velük a nagy napon.

Ó ezt már láttam a neten/Pinteresten

Igen, rengeteg dolgot lehet már találni a Pinteresten, az internet egészéről nem is beszélve. Ám mindenkinek kell inspiráció is. Minden menyasszony azon van, hogy különlegessé varázsolja az esküvőjét. A legjobb megoldás, ha csak egyszerűen megdicséred a dekorációt, a virágot és a többit.

Mennyibe került ez az egész?

Hidd el, a menyasszony már túlságosan is jól tudja, hogy mennyibe került nekik az esküvő és nem a nagy nap az alkalmas időpont, amikor ezt fel kell neki emlegetni.

Az esküvőszervezés néha nagyon megterhelő lehet egy menyasszony számára. Ezért a hozzá közel állóktól sok-sok támogatásra van szüksége, míg elérkezik a nagy napig. Ha – amikor – a menyasszony besokall a legjobb dolog, amit tehetsz, ha ott vagy mellette és meghallgatod, majd megnyugtatod, hogy minden rendben lesz és csodálatosan fog alakulni.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás