Esküvői ajándék saját kezűleg – kövirózsa mini agyagcserépben

Esküvői ajándék saját kezűleg – kövirózsa mini agyagcserépben

Ezúttal egy roppant egyszerű, ám annál látványosabb esküvői ajándék ötletet mutatunk nektek. Az esküvői szervezés során számos olyan részlet van, melyet ti magatok is elkészíthettek. A következő ötlet nem igényel különösebb kézügyességet, csak némi időre és türelemre van hozzá szükség. 

Ez az ötlet azért is nagyszerű, mert az ajándékok egyben ültetőkártyaként is szolgálnak. Elsőként nézzük, hogy mire  lesz szükséged:

  • mini agyagcserép
  • kövirózsa
  • virágföld
  • spárga a cserép díszítéséhez
  • hobbi ragasztó
  • hurkapálca
  • papír a nevekhez
  • zselés toll, filctoll, apró díszítő strasszok

Az első lépés, a mini agyagcserepek díszítése, mi egy egyszerű spárga darabot kötöttünk rá, amit hobbi ragasztóval rögzítettünk. Ha díszesebb, színesebb ajándékot szeretnél választhatsz bármilyen szalagot, vagy akár be is festheted a cserepeket.

Mini agyagcserép

Ezután földet kanalaztunk a cserépbe, és belehelyeztük a kövirózsát. Ennyi ezzel meg is volnánk. A szállíthatóság kedvéért, apró kartonpapír dobozba helyeztük a cserepeket, és meg is locsoltuk , hogy ne száradjon ki hamar.

Kövirózsa

Jöhet a névkártyák elkészítése. Mi apró zászlócskák mellett döntöttünk. Egy viszonlag vastagabb papírlapból vágtuk ki a zászlókat, amiket félbehajtva ragasztuttnk rá a hurkapálcika darabokra, majd vágtuk zászló formájúra, végül egy kis strasszal díszítettük. Ezután kézzel írtuk rá a vendégek neveit.

Ültetőkártya esküvőreNévkártya DIY

Miután feliratoztuk és díszítettük a kártyákat, csak egyszerűen bele kell szúrnunk a mini agyagcserép földjébe, és kész is van az esküvői ajándékunk, mely egyben ültető kártyaként is szolgál. Személyes tapasztalat, hogy az esküvőn hívjuk fel a vendégeink figyelmét arra, hogy bátran vigyék haza az apró ajándékunkat. Még így sokan lesznek, akik erről elfeledkeznek, de kevesebb marad meg, mintha nem szóltunk volna. És akkor nézzük, hogy is mutat a kész ajándék az esküvői asztalon:

Esküvői ajándék ötletek

Kövirózsa esküvői ajádék

EXTRA ESKÜVŐI ASZTALDÍSZ TIPP:

Ha megtetszett e szuper kis pozsgás, akkor akár az esküvői asztaldíszt is elkészítheted. Ugyanaz kell hozzá, csak minden nagyobb méretben, annyi kiegészítéssel, hogy a cserépbe dekorációként ezúttal kavics is kerül, a nagyobb papírzászlókra pedig az asztalok számai. Jó készülődést kívánunk! Ha kérdésetek van, keressetek bátran Facebook-on!

Esküvői asztaldísz

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás