5+1 tipp – Ha kisgyerekes vendégeket hívsz az esküvőre

5+1 tipp – Ha kisgyerekes vendégeket hívsz az esküvőre

Az esküvő szervezése közben számos részletre illik odafigyelni. A meghívók kiküldésén át, a koszorúslányok felkéréséig, de nem árt, ha figyelsz a terem prakikus berendezésére, vagy épp a dekoráció színére is. De arra gondoltál-e, hogy ha kisgyerekes vendégek is lesznek az esküvőn, nekik mivel tudsz segíteni? Összegyűjtöttünk segítségképp néhány tippet.

1. Legyen egy nyugodt hely

Legyen hely, ahol az édesanya nyugodtan szoptathat, etethet, és tisztába teheti a gyermeket. Külön pozitívum, ha a annyira figyelmesek vagytok, hogy még pelenkázóval is készültök az erre a célra kijelölt szobában. Nem kell nagy dologra gondolni, ez egy olyan szoba lehet az esküvő helyszínén, melyet egyébként is biztosítanak öltözködés céljából. Ide érdemes egy kisebb fotelt, és egy pelenkázásra alkalmas kis sarkot kialakítani.

2. Figyeljetek az ültetésnél

Ülni tudó gyermek számára etetőszékkel készüljetek. A gyermekek magabiztosan a nyolcadik hónap betöltését követően tudnak ülni, addig vígan elvannak édesanyjuk ölében, így nem szükséges az etető szék, persze ez egyénfüggő, ezért minden esetben egyeztessetek a gyermekes szülők igényeiről.

3. Egyeztessetek az étteremmel
Az étteremmel, catering céggel pedig azt szokás megbeszélni, hogy hány éves kortól számítanak fel teljes adag étel, hány éves korig fél adagot, illetve mikor nem kell gyermek után fizetni. Ez fogja meghatározni azt is, hogy hány teríték kerül majd az asztalra, így az ültetési rend kialakítása előtt ezt mindenképpen le kell egyeztetni.
Továbbá, az ültetési rendnél vegyétek figyelembe, kik azok, akik 3-6 hónapos kisbabával érkeznek, az ő esetükben számoljatok babakocsival is, így őket a kijárathoz közel ültessétek, úgy, hogy jusson hely a kocsinak is.

4. Ottalvás esetén mire lehet szükség

Amennyiben az esküvőt szállodában tartjátok és a vendégek számára ottalvási lehetőséget biztosítotok, kérdezzétek meg igényelnek-e a kisgyerekes vendégek kiságyat.

5. Minden más extra

Amennyiben az eddig felsoroltakat biztosítottátok kisgyerekes vendégeitek számára, már mindent megtettetek a kényelmük érdekében. Minden más, amit ezeken kívül terveztek csak plusz élményt jelent a gyermekek számára. Manapság a legtöbbször gyermeksarkot szokás kialakítani, ahol egy nagyobb játszószőnyegen különféle játékokkal készülhettek az apróságok részére (színező füzetek, építőkockák, logikai játékok). Jó inspirációs forrásnak bizonyul ez esetben is a népszerű Pinterest, érdemes böngészni ötletekért. Nézzétek meg mi miket gyűjtöttünk össze.

6. Candy Bar és társai

Bár nem kifejezetten a gyermeknek készül, de nagy élményt jelent nekik a fotósarok és a Candy Bar is.

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy az alapvető kényelmi kérdéseken túl, minden más extra figyelmesség csak növeli mind a vendégek, mind a gyermekek élményét. A legnagyobb élmény pedig nem más, mint látni a boldog vőlegényt és menyasszonyt gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás