3 egészséges étel, amit minden menyasszonynak ennie kellene

3 egészséges étel, amit minden menyasszonynak ennie kellene

Az esküvőre való készülődés közben nem árt, ha odafigyelünk arra is, hogy mennyire egészséges az amit eszünk, vagy épp iszunk. Hogy az esküvőn a legjobb formád hozd, íme három étel, melyet fogyassz olyan gyakran, amilyen gyakran csak teheted.

Fekete és a zöld tea
Bár a tea nem étel, mégis a napi folyadékbevitel szempontjából igen jelentős szerepe van. Jó ha tudod, hogya fekete, a zöld és a fehér teákban legfontosabb az antioxidáns – polifenol tartalom – 1 liter tea átlag 0,9 g polifenolt tartalmaz- melynek úgynevezett antioxidáns gyökfogó képessége elsősorban a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek megelőzésében játszik szerepet. Esetenként hangsúlyozzák, hogy a zöld tea flavonoid tartalma magasabb, azonban a fekete teáé is alig marad el ettől és mivel sokkal többen fogyasztják, sokkal szélesebb körben terjed kedvező hatása.
Joghurt
Rendszeres fogyasztása mindenekelőtt segít fenntartani a bélrendszer baktériumflórájának egyensúlyát, így növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét. A belek erősítése tehát egyúttal az immunrendszer erősítését is jelenti. Nyilván a szépsége mellett, egyben stresszel is jár az esküvői készülődés, ezért jó, ha odafigyelsz, hogy mindig kerüljön joghurt az étrendedbe.
Fekete áfonya
Talán közhely, de kevés olyan étel van, amely ennyire egészséges lenne, mint az áfonya. A legújabb kutatási eredmények alapján az áfonya valóban megérdemli jó hírnevét: mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi antioxidáns található 5 adag sárgarépában, almában, brokkoliban vagy sütőtökben.Az áfonya kedvező egészségügyi hatásai valóban lenyűgözőek. Pedig sok éven át a kutatók kevés figyelmet fordítottak erre a gyümölcsre a viszonylag alacsony C-vitamin tartalma miatt. De miután a tudomány felfedezte az antioxidánsokat és a flavonoidokat, az áfonya egyre több figyelmet kapott. az erős antioxidáns hatás pedig rengeteg jótékony hatásért felelős a szervezeten belül. Többek között megakadályozzák a gyulladást okozó vegyületek – mint például a hisztamin vagy a leukorién – szervezeten belüli felszabadulását, valamint csökkenti a vércukorszintet.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás