Esküvői vendégek! Ezt tegyétek meg az ifjú párért

Esküvői vendégek! Ezt tegyétek meg az ifjú párért

Megjött az esküvői meghívó, egy remek, boldog nap részese lehetsz. A pár rengeteget készül a tökéletes nagy napra, mindent alaposan megterveznek. A jó esküvőhöz azonban kellenek a jó esküvői vendégek is. A következő néhány apróság segítségével Te is hozzájárulhatsz egy igazán csodálatos esküvőhöz, megkönnyítve az ifjú pár dolgát.

Válaszolj, amint lehet: az ifjú pár dolgát már azzal jelentősen megkönnyítheted, ha a lehető leggyorsabban válaszolsz nekik. Valamint az is fontos, hogy olyan formában válaszolj az ifjú párnak, amilyenben azt kérik. Azaz, ha válaszlevélben, akkor válaszlevélben, vagy ha pedig e-mailben, akkor e-mailben válaszolj számukra, így biztosan eljut hozzájuk és nem lesz keveredés.

Meglepetés esküvői vendégek nélkül: Ez bizony kényes téma. Ha a meghívón nem szerepel a plusz egy fő, akkor a pár nem is szeretné, ha többedmagaddal érkeznél. A vendéglista kialakítása biztosan nagy fejtörést okozott nekik, hiszen csak bizonyos számú rokont és barátot tudnak vendégül látni. Ezt pedig ráadásul úgy kell megoldani, hogy senki között ne legyen sértődés.

Ugyanez vonatkozik a gyerekekre is. Ha a pár úgy dönt, hogy nem tud gyerekeket fogadni az esküvőn, akkor ne erőltesd. A gyerekeknek az esküvőn külön szórakozásról kell gondoskodni és akár külön ételekről is. Ezt pedig nem minden pár engedheti meg magának.

Ne késs: Nagyon illetlen és kellemetlen dolog elkésni egy esküvőről. Lehetőleg a menyasszony bevonulása előtt legalább 10 perccel érkezz meg. Ha bármi mégis közbejönne, akkor pedig értesítsd a párt és lehetőleg feltűnésmentesen, hátul foglalj helyet, mikor odaérsz.

Öltözz ki: Az esküvői meghívó általában tartalmazza a dress code-ot is. Ha mégsem, akkor pedig a helyszínből is lehet következtetni, hogy komolyabb, vagy esetleg egy lazább esküvőről van szó. Ha azonban teljesen bizonytalan vagy ezzel kapcsolatban a legjobb megkérdezni az ifjú párt.

A közösségi média nagy kérdése: Ez a téma manapság egyre többször merül fel az okostelefonok és egyéb kütyük terjedésével. Posztolhatnak-e az esküvői vendégek saját közösségi oldalaikra rokonaik, vagy barátaik esküvőjéről. Ez a kérdés leginkább a pártól függ: vannak párok, akiknek nincs ellenvetésük, de olyanok is, akik viszont egyáltalán nem szeretnének kütyüket az esküvőn és amatőr fényképeket a közösségi oldalakon. Mindenképpen kérd ki a pár véleményét és tegyél is eleget a kérésüknek.

Semmiképp ne cserélgessük az ültető kártyákat: A párnak sok munkája van benne, hogy kialakítsa az esküvői vendégek megfelelő ülésrendjét, főleg ha esetleg elvált rokonok, barátok miatt el kell kerülni a kínos pillanatokat. Másrészről a keveredés a pincérek dolgát is megnehezítheti, ha különféle például vegetáriánus, vagy akár gluténmentes ételeket kell felszolgálniuk. Tehát mindenképpen csak problémát okozna a cserebere. Ha valamilyen oknál fogva mégis ismeretlenek között találod magad, mosolyogj és mutatkozz be, hiszen egy csodás lehetőséget kaptál, hogy új embereket ismerj meg.

Vedd ki a részed a játékokból és a táncból: Az unott esküvői vendégek a pár rémálma. Ne félj a táncparkettre lépni, ha pedig valamilyen játékról, egyéb szórakozásról van szó, vedd ki belőle a részed. Ha minden alól kihúzod magad, az a párnak rosszul eshet, hiszen úgy érzik majd nem sikerült megfelelő szórakozásról gondoskodniuk. Persze lehet olyan dolog, amiben nagyon nem szeretnél részt venni, ilyenkor lehet beiktatni egy jól időzített, „diplomatikus” mosdószünetet. A lényeg, hogy igyekezz magad jól érezni, hiszen az egyik legnagyobb esküvői ajándék a baráti támogatás és a közös ünneplés.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás