Hogyan küzd le az esküvői meghívó mizériát

Hogyan küzd le az esküvői meghívó mizériát

Ugye te is hallottál olyan esküvői rémtörténeteket, hogy nem válaszoltak a meghívókra, vagy teljesen összekeveredtek a válaszok, majd feltűntek a plusz vendégek. Ennek elkerülésére adunk néhány tanácsot, hogyan biztosan megkapd a válaszlevelek és te is rendszerezett maradhass. Ezekre mindeképp figyelj az esküvői meghívó küldése, vagy személyes átadása kapcsán.

Legyél pontos
Írd meg a meghívottaknak, milyen formában várod a választ (például e-mailben) és meddig. Érdemes az esküvő előtti időpontot megadni a vendégek számára, így az esetleges késők – mert mindig vannak ilyenek és bármi közbejöhet, ami miatt elfelejtődik – is időben lesznek még és Te pedig nem kapsz idegbajt, hogy nem tudsz haladni a feladatokkal.

Legyen több lehetőség
A technika korában van, aki egyszerűbbnek látja, ha e-mailt küld, vagy a közösségi oldalon ír üzenetet, a postára rohangálás pedig csak problémát okozna számára. Azonban az idősebb rokonoknak pont a leveles válasz lehet a kézenfekvőbb. Adj lehetőséget mindkét verzióhoz: mellékelj bélyeggel ellátott válasz borítékot, de az esküvői meghívó tartalmazza az alternatív lehetőségeket is, mint például az e-mailcím és telefonszám.

Maradj rendszerezett
Ez is egy fontos lépés. Amint elkezdenek beérkezni a válaszok, kezd el őket rendszerezni egyrészt abból a szempontból, hogy ki válaszolt már, másrészről pedig, hogy ott lesz-e az esküvő napján vagy sem. Plusz ötletként érdemes halványan megjelölni a válaszkártyák hátulját, mert sokszor előfordul, hogy név nélkül sikerül visszaküldeni a választ, így pedig sokkal egyszerűbb lesz kideríteni, hogy kihez tartozik.

Emlékeztess
De csak finoman. A leendő vendégeid minden bizonnyal szintén várják az alkalmat, de rengeteg más feladatuk is van a hétköznapokban. Emiatt néha szükség lehet egy illedelmes emlékeztetőre, hogy hamarosan közeleg a válaszadás határideje. Egy rövid e-mail pontosan megfelelő lehet erre a célra. Ehhez kapcsolódóan érdemes még a legelején mindenkinek összegyűjteni az e-mail címét és telefonszámát is, hiszen sokkal egyszerűbb, ha nem kell külön keresgélni, például mikor az emlékeztetőt szeretnéd elküldeni.

Próbálj meg előre tervezni
Készíts saját magad számára egy határidő emlékeztetőt, hogy mikor kell kiküldeni az emlékeztetőket és mi az a határidő, amikor esetleg már rá kell telefonálni valakire a választ illetően. A lényeg ne három nappal a pontos létszám leadás előtt kezdj neki, mert nem lesz jó vége. Valamint készülj fel arra az eshetőségre is, hogy valaki kénytelen pár nappal az esküvő előtt lemondani, vagy netalán olyan tűnik fel, aki először nemet mondott. Ha erre is felkészülsz lelkiekben sokkal kevésbé lesz stresszes, ha bekövetkezik. Mindezekkel kapcsolatban a legfontosabb, hogy ne pánikolj! Ha jól szervezett vagy és türelmes, akkor menni fog.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás