Esküvő esőben? Készülj fel!

Esküvő esőben? Készülj fel!

Nem csak az őszi, vagy tavaszi esküvőkön fordulhat elő, hogy rosszra fordul az idő. Ilyenkor nem árt, ha erre is fel van készülve az ember, főleg, ha egy esküvőről van szó. Íme, néhány tipp, hogyan készülj arra, ha úgy alakul az esküvő esőben zajlik.
Kell a B terv!
Még ha nyári esküvőről is van szó, kell az esőterv. Egy hirtelen zápor, zivatar is elég lehet a menetrend borulásához. Gondold végig, mi lehet az, amit megakadályozhat az eső, vagy mi történhet akkor, ha esetleg egész napra esőt mondanak. Például ilyen az utóbbi esetben érdemes egy plusz, esőmentes helyet keresni, ahol meg lehet tartani a fogadást, lehet fényképezkedni és kényelmesen meg lehet várni az eső végét.

Az idő nagy kincs
Több cikkben is felmerült már, hogy érdemes plusz időt hagyni az esetleges váratlan események bekövetkeztére, akár a készülődésről, akár az esküvőről van szó. Ez az esőtervnél esetében is fontos, hiszen ha egy zápor megzavarja, mondjuk a fotózást, még mindig lesz idő bepótolni azt, a kihagyott időrésekben.

Fontosak a kiegészítők
Ne felejts el esőhöz való kiegészítőkkel is készülni: gumicsizma, ernyő, törölköző. A színvilághoz választott esernyő igazán szépen mutathat a fényképeken és persze a frizurát is megóvja. A vicces, színes mintás gumicsizma jó kis színfolt lehet, sőt akár a vicces esküvői képek között is jól mutathat. A törülköző pedig minden vizes helyzetben jól jöhet.

A vízálló smink
Egy előző cikkben a vízálló smink fontosságáról már volt szó, bár akkor a sírás okozta elmosódás ellen szólt az érv emellett. Azonban ilyen esetben végképp jól jöhet a vízálló smink illetve a fixáló. Ilyenkor az is előnyös lehet, hogyha a sminkes és a fodrász hosszabb ideig tud maradni, mert így egyszerűen fel lehet frissíteni a sminket és a frizurát is. Ha kisebb a költségvetés, akkor egy ügyes kezű koszorúslány és egy mindent rejtő neszesszer lehet a legjobb barátod.

A jó fotós…
Bizony meg tudja oldani az ilyen kényes szituációkat, mint az esküvő esőben. Több trükköt és fogást ismernek, hogyan fordítsák előnyükre a kedvezőtlen időjárást és igen különleges hatású fotókat készíteni a végeredményként. Nektek nincs más dolgotok, mint mosolyogni és élvezni a nagy napotokat.

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás