Esküvő a közösségi oldalak hálójában

Esküvő a közösségi oldalak hálójában

Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest és még folytathatnánk a közösségi oldalak sorát. Ugye te sem szeretnéd, hogy koszorúslányaid éppen az esküvői ruhapróbádról tweet-eljenek, vagy  esküvődön a vendégsereg Instagramozzon. Nem árt néhány alapvető szabályt tisztáznod, ahhoz, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés egy-egy poszt miatt. Korábban már írtunk arról, hogy miképpen figyelmeztesd a násznépet a ceremónia alatti telefon használatának mellőzésére, vagy épp hogyan beszéld meg a koszorúslányokkal, ki mit és hogyan tehet közzé esküvődről. Ezúttal azt nézzük meg, mire vagy épp mire ne használd a közösségi oldalak kínálta lehetőségeket.

Ne tedd: Kézenfekvő megoldásnak tűnhet, mellesleg költségtakarékosnak, is, ha e-mail-ben hívod meg a vendégeket. Ezt ne tedd. A hivatalos esküvői meghívó mindig papír alapú. Itt egy példa meghívóra.
Tedd: Személyesebbé teheted viszont a meghívót, ha egy privát, vagy nyilvános YouTube videóban elküldöd videó meghívótok, ami akár készülhet jegyes fotózásotokon, vagy egy különleges forgatási napon, ahol akár szerelmetek rövid történetét is elmesélhetitek, így azok a rokonok, vagy távolabbi vendégek is többet tudhatnak meg rólatok, akikkel nem álltok szoros kapcsolatban.
Ne tedd: Ne küldj “Sajnos nem tudunk meghívni” e-mailt. Vannak akik, rövid üzenetben értesítik barátaikat arról, hogy mivel kis esküvőt terveznek, így bármennyire is szeretnék, de nem tudják meghívni őket. Ezt semmiképp se tedd. Tudasd velük személyesen, vagy hívd fel őket telefonon, de semmiképp se küldj e-mailt.
Tedd: Azt semmiképp sem kerülheted el, hogy a vendégek fotókat osszanak meg esküvődről, de előnyt viszont kovácsolhatsz ebből. Alkosd meg saját hashtag-etek, így legalább egy helyen megtaláljátok a vendégek fotóit. Fontos, hogy jól látható helyen írjátok ki, hogy mindenki jól láthassa ezt.

Esküvő az Instagramon
Ne tedd: Semmiképp se küldj kör e-mail-ben köszönő kártyát. Illik minden vendégnek külön névre szólóan köszönetet mondani. Ezt a legegyszerűbb módon úgy tehetitek meg, ha az esküvői fotózás alkalmával előre tervezetten készítetek ehhez fotót.

Fotó: innen

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás