Hozd magad formába drasztikus lépések nélkül

Hozd magad formába drasztikus lépések nélkül

Egyértelmű: mindenki szeretné a legjobb formájában tudni magát élete nagy napjára. Ez így is van rendjén, azonban a szervezés közbeni stressz és időhiány végül drasztikus esküvői diétához vezethet, amely nem csak, hogy sok lemondással és “szenvedéssel” jár, de nem is egészséges.

Azonban, ha időben eszközölünk néhány kisebb, ám tartós változtatást étrendünkben, sokkal egészségesebben és csinosabban nézhetünk az esküvő elé. Sőt, a képen látható finomságokról sem kell hozzá feltétlenül lemondanunk. Azoknak, akik nyáron esküsznek, itt az idő a következőket bevezetni:

Szabadulj meg a koffeintől:

Pontosabban a koffein tartalmú italoktól. Egy nagy bögre tejes kávétól biztosan jól indul a reggel, ám egyúttal rengeteg kalóriát is tartalmaz. Az energiaitalokról pedig ne is beszéljünk, hogy mennyi finomított cukrot tartalmaznak, amely végképp nem segít az esküvői diétában. Ha mindenképpen szükség van a koffein erejére, érdemes a fekete teára váltani.

Ne sajnáld a vitamint:

Azaz egyél több zöldséget és gyümölcsöt. Mindenki hangsúlyozza, hogy mennyire fontos a kiegyensúlyozott, vitamindús étrend. Ez pedig az esküvői diétánál sincsen másképpen.

Ne hagyd ki a reggelit:

Végre egy olyan diétával kapcsolatos tanács, amely evésre biztat. A régi öregek nem voltak ostobák, mikor megállapították, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. Bár lehet a reggeli rohanásban – hogy időben elkészülj és beérj munkába – teljesen kivitelezhetetlennek tűnik, akkor is ülj le reggelizni. Egy kiadós reggelinek köszönhetően kevésbé érzed majd szükségét a napközbeni nassolásnak.

Egyél nyugodtan:

Kutatások alapján, ha étkezés közben csak az evésre koncentrálunk sokkal kevesebbel is beérjük, hamarabb érzünk teltséget. Igaz könnyebb, ha mondjuk az irodában ülve, néhány e-mail megválaszolása közben ebédelünk, vagy lazítás képpen a TV előtt vacsorázunk. Azonban ez vagy ahhoz vezet, hogy figyelem hiányában többet eszünk a kelleténél, vagy egyszerűen úgy érezzük, hogy nem laktunk jól. Szerencsére a megoldás egyszerű: feladataidat és minden mást is hagyj evés utánra.

Tervezz előre:

Az esküvő szervezésénél nem bízol semmit a véletlenre, hát miért lenne ez másképpen az étrendeddel. Minden hétvégén tervezd meg előre mit fogsz enni a következő héten, beleértve a nassolni valót is – hiszen a kitartásért néha egy kis jutalom is jár – majd szerezz is be mindent. Ha ragaszkodsz a kitalált étrendhez nem csak megkíméled magad a készételektől, vagy pláne gyorskajáktól – amik nem segítik az esküvői diétát – hanem sokkal egyszerűbb is lesz az egészséges táplálkozás.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás