Skót szoknya és óriási tömeg – Bekötötték Andy Murray fejét

Skót szoknya és óriási tömeg – Bekötötték Andy Murray fejét

Újabb világraszóló esküvőt tartottak az Egyesült királyságban. Andy Murray, skót teniszcsillag majdnem egy évtized után feleségül vette kedvesét, Kim Sears-t.

Korábban már fogadásokat is kötöttek a teniszcsillag eljegyzésére, ám végül november végén került sor a hivatalos kézfogóra. Az elején pedig az esküvővel kapcsolatosan is hallgatag volt a pár.

Végül az esküvőre április 11-én került sor, Andy Murray szülővárosában, a skóciai Dunblane-ben. A szertartást a város katedrálisában tartották a nyilvánosság kizárásával, a család és a barátok jelenlétében.

A vőlegény a skót hagyományokat követve, kiltet viselt az esküvőn, a menyasszony pedig egy csodás Swarovski kövekkel díszített ruhát választott.

Először az időjárás nem túl jó arcát mutatta, a pár még esőben érkezett meg a templomba. A ceremónia után azonban már szikrázó napsütés várta az addigra ifjú férjet és feleségét. Azonban nem csak a szép idő, hanem több száz rajongó is köszöntötte a párt a templom előtt. Óriási éljenzés közepette vonultak át a lagzi helyszínére.

A Cromlix House Hotelben a vendégsereget fenséges vacsora várta, amelyet a híres Michelin-csillagos mesterszakács Michel Roux Jr és édesapja Albert Rouc készítettek el.

Andy Murray, a Rolling Stone magazinnak adott interjújában elmondta, hogy – ugyan az esküvői előkészületeket és a dizájnt tejesen Kimre bízta – az ételkóstolásból kivette a részét.

Az egyetlen dolog, amiből igazán ki akartam venni a részem az az ételek kiválasztása volt. Szeretem az ételeket, a jó ételeket. Ezért minden ételkóstoláson és a tortakóstoláson is ott voltam

– mondta a magazinnak.

A pár még 2005-ben találkozott egy US Open tornán, amikor még csak 17 évesek voltak. Kapcsolatukat csak egy évvel később fedték fel, mikor Murray megnyerte első tornáját profiként.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás