Jegyes fotózás – íme 9 nagyon hasznos tipp!

Jegyes fotózás – íme 9 nagyon hasznos tipp!

A jegyes fotózás lehet az első alkalom, mikor párként profi fotósorozat készülhet rólatok. A jó fotósok rengeteg tanáccsal elláthatnak benneteket, azonban most mi is összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy a felkészülés is egyszerűbben menjen.

Összeillő páros
Tervezzétek meg előre mit vesztek föl, így kicsit egymáshoz tustok öltözni, például színben, vagy stílusban. Azonban arra figyeljetek, hogy ugyan egy pár vagytok, azért egy kicsit mégis különböztök. Teljesen egyforma, „egyenruha” elveszi a varázst.

Természetes szépség
Ahhoz, hogy el tudd engedni magad a kamera előtt, fontos, hogy jól érezd magad. Nem kell extra frizurát, sminket, vagy ruhát hordani, hogy jól nézzetek ki az eljegyzési fotókon. Főleg ha nem is vagytok az ilyesmihez hozzászokva, akkor még csak ront is a helyzeten. Nyugodtan tartsátok előtérben a kényelmet, hiszen a kamera éppen elég feszengést válthat ki.

Stílus
Ha nincs konkrét elképzelésed a jegyes fotók stílusával kapcsolatban, kiváló kiinduló alap lehet az esküvőtök stílusa. Ez alapján az esküvőre meghívott vendégek már képet kaphatnak róla, mi fogja őket várni.

Ismerős helyszín
Válasszatok olyan helyszínt, amely valamilyen módon mindkettőtök számára fontos. Az ismerős helyszínen sokkal egyszerűbb lesz magatokat elengedni a kamera előtt. Az egyetlen lényeges „elvárás”, hogy sok természetes fény legyen, a többit már megoldja az egymás iránt érzett szerelmetek.

Kölcsönös szeretet
Gondolkozzatok el, hogy mi az, amelyet párként mindig is szerettetek együtt csinálni és segített építeni a kapcsolatotokat. Például lehet a közös reggeli kávézás, túrázás, bármi. Ezeket a dolgokat valószínűleg a házas életetekben is ugyanígy fogjátok csinálni éveken át, ezért ezek a pillanatok is kincset érhetnek egy jegyes fotózás alkalmával is.

Második „esély”
Nyugodtan készülhettek két féle öltözékkel például egy elegánsabbal és egy kényelmesebbel, így kapásból két oldalatokat is bemutathatjátok a fotókon.

A rétegek
Még több variációs lehetőséget ad, ha például több réteg ruha van rajtatok, például egy zakó, vagy dzseki, de akár a kiegészítőkkel is el lehet játszani. Azonban ezzel csak óvatosan, mert jóból is megárthat a sok.

Maradjatok fókuszban
Figyeljetek, hogy úgy válasszatok ruhát, hogy ne olvadjatok bele a háttérbe. Például, ha egy erdei séta alkalmával készülnek a képek, hanyagoljátok a zöld és barna színeket, mert csak el fogtok tűnni a háttérben. Válasszatok olyan színeket, amely ugyan illenek a környezethez, de mégis kiemel titeket.

Ne feledkezzetek meg a legfontosabbról.
A fent felsoroltak leginkább másodlagos szempontok az jegyes fotók elkészítésénél. A lényeg, hogy méltóképp ünnepelhessétek és örökíthessétek meg a szerelmeteket.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás