Esküvői videó foglalási tippek

Esküvői videó foglalási tippek

Mire az esküvői videó kérdéshez eljuttok, általában a  legfontosabb elintéznivalók már mind egyeztetve vannak. A templomi és polgári szertartás, a helyszín már mind-mind lefoglalva, jöhetnek az esküvői szolgáltatók, köztük az esküvői videó.

Nem árt tisztában lenni, felkészülni az esküvői videós kiválasztásakor néhány szempontra

Esküvői videó készítése

Az esküvői fotók mellett fontos szerepet kap az esküvői videó. Fantasztikusan vissza tudja adni az esküvő hangulatát. A nyitótánc, a fogadalomtétel megható pillanatai mind-mind meghatározó elemei az esküvői videónak.

Ezeket feltétlenül kérdezd meg az esküvői videóstól

Mindig nézd meg a referenciákat, amikor esküvői videóst választasz. Ez alapján fogod látni, hogy milyen stílusban dolgozik. Vannak, aki a hangulatot részesítik előnyben, rövidebb filmet készítenek, kevesebb dokumentációval. Vannak, akik viszont inkább a kettőt együtt készítik. Ilyen az Esküvő Vintage csapata is. Számunkra fontos, hogy vissza tudjátok nézni az esküvő minden apró momentumát. Ezért is fordítunk nagy hangsúlyt az esküvő dokumentarista rögzítésére. Emellett pedig, illeszkedve az úgynevezett kreatív fotózáshoz kreatív videót is készítünk. Ajánljuk, hogy minden esetben kérdezd meg az esküvői videóst, hogy mit fog tartalmazni az esküvői DVD, hány órányi felvételt kaptok meg? A felvételek hogyan kapnak helyet a DVD-n? Meddig van jelen az esküvőn az esküvői videós? Milyen feltételekkel marad tovább? Tud-e többkamerás felvételt?

A templomi szertartást megelőző pillanatok. Érkeznek a családtagok, az esküvői videós munkában.

A templomi szertartást megelőző pillanatok. Érkeznek a családtagok, az esküvői videós munkában.

Mi kell ahhoz, hogy tökéletes legyen az esküvői videó?

Ahhoz, hogy jól sikerült esküvői videótok legyen, nem árt néhány egyszerű dologra odafigyelnetek, már az esküvő szervezésekor. Az első és legfontosabb a forgatókönyv. Ez tartalmaz minden olyan információt amire az esküvői videós támaszkodhat. Az esküvői helyszín bejárásakor érdemes úgy tekintened, mint egy filmforgatási helyszín, és úgy felmérni, hogy megfelel-e az elrendezés. Gondolok itt arra, hogy egy csodálatosan berendezett kültéri polgári ceremónia helyszín esetében, tudnotok kell, hogy az adott időpontban honnan süt a nap. Ha épp szembe fény lesz, akkor nagyon nehéz lesz jó felvételeket készíteni, és ez igaz lesz a fotókra is. Vagy ha a ti hátatok mögött oda nem illő tárgyak (ruhafogas, oda nem illő bútor, esetleg parkoló autók) látszanak. Ilyenkor bátran szóljatok a helyszínen, de azt se vegyétek zokon, ha az esküvői videós szól. Ezt azért teszi, tesszük, hogy a lehető legjobb felvételek készüljenek.

Mit tartalmazzon az esküvői forgatókönyv az esküvői videós számára?

– A rendelkezésre állás kezdő és végzési időpontja és helyszíne
– A polgári szertartás helyszíne
– A templomi esküvő helyszíne
– A vacsora helyszíne
– A kreatív fotózás helyszíne
– Ha lesz előkészület, akkor annak a helyszíne
– Bármilyen extra (meglepetés vendég a szertartáson stb..)
– Vacsora menete

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás