Esküvői frizura: mit tegyél és mit ne

Esküvői frizura: mit tegyél és mit ne

Mindenki szeretné, ha tökéletesen nézne ki az esküvője napján. Ebben nagy szerepet játszik az esküvői frizura is. Itt van néhány dolog, amit jó ha megteszel, és persze az is, amit jobb, ha elkerülsz a frizuráddal kapcsolatban.Tedd:

Csináltass próbafrizurát: Ha régóta is jársz ugyanahhoz a fodrászhoz, akkor is érdemes próbafrizurát csináltatni. Elvégre nem mindennapi alkalomra készülsz és amit esetleg kinéztél nem is úgy áll, ahogy gondoltad. A próba alkalmával több féle dolgot is kipróbálhatsz és sok tanácsot is kaphatsz.

A ruhát válaszd ki először: Fontos, hogy az esküvői frizura illeszkedjen a ruha stílusához. Ha már meg van a ruha sokkal egyszerűbb a frizuraválasztás is, mert a tökéletes ruha szinte már hozza magával a többit is.

Legyél őszinte és ne félj beszélni: A fodrászod is azt szeretné, ha a frizurád tökéletes lenne a nagy napra. Minél többet mondasz neki, annál hamarabb találhatjátok meg a tökéletes hajviseletet. Mutass képeket a frizurákról, amelyek tetszenek, és a ruháról is. Ez alapján át tudjátok beszélni, hogy mi lenne a megfelelő és a hozzád leginkább illő esküvői frizura.

Időzítsd egybe a próbákat: Ha ügyesen szervezel és a frizura- és a sminkpróbát sikerül egymáshoz igazítani, sokkal tisztább képet kapsz róla, hogyan fogsz kinézni a nagy napon.

Ápolás a hajnak: Érdemes az esküvő előtti héten egy ápoló hajkezelést is igénybe venni, hogy a hajad is legjobb formáját mutathassa. A szalonokban rengeteg féle és igen hatásos kezelést kaphatsz, sőt jó kifogás egy kis lazításra is, mikor hagyhatod magad kényeztetni.

Ne tedd:

Ne erőltess olyat, ami nem te vagy: Kinéztél egy nagyszerű frizurát, meg is csináltattad, de az sehogy sem áll úgy neked, mint a képen lévő modellnek. Az ilyen frizurát semmiképpen se erőltesd. A fodrászod rengeteg profi ötlettel áll rendelkezésedre, hogy mi áll jól, mi megy az arcodhoz, illetve a ruhádhoz. Higgy neki az esküvői frizura érdekében!

Ne csinálj semmi drasztikusat: Röviddel az esküvő előtt nem érdemes drasztikusan megváltoztatni a frizurádat, hiszen ha nem úgy sikerül, ahogyan elképzelted, akkor már nem lehet visszacsinálni. Az esküvő előtt inkább csak egy frissítő vágás szoktak javasolni. Ha mégis változtatni szeretnél, azt hónapokkal előtte próbáld ki, hogy ha mégsem jó, legyen ideje a hajadnak megnőni.

Ne feledkezz el a kiegészítőkről: Még ha a klasszikus menyasszony stílusát is hozod, néhány kiegészítő, mint például a hajtű, virágos hajdísz, vagy hajpánt sok pluszt adhat a végső kinézetedhez.

Ne bonyolítsd túl: A kevesebb néha több. Egy egyszerű, kifinomult frizura is lehet káprázatos, nem kell kétségbe esned, ha fodrászod ilyet ajánl. Sőt a klasszikus frizura a képeken is időtálló lesz.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás