Esküvői smink – csináld ezt is magad

Esküvői smink – csináld ezt is magad

Az eskövőjén minden menyasszony a legszebb arcát szeretné mutatni, egészen a lagzi legvégéig. Ebben segíthet ugyan a profi esküvői sminkes, de egy kis odafigyeléssel és felkészüléssel saját magatok is elkészíthetitek a tökéletes és tartós sminket. 
Ehhez csak a következő néhány apróságra kell odafigyelni:
Arcápolás: már egy előző cikkben olvashattatok hasznos tippeket ezzel kapcsolatban. Például ne feledkezzetek meg a rendszeres arctisztításról, egy intenzív hidratáló kúra elvégzéséről, illetve, hogy legalább egy héttel a nagy nap előtt ejtsétek meg a látogatást a kozmetikusnál.
Alapozó: Jobb minél nagyobb alapossággal kiválasztani, hiszen természetes hatást kell keltsen. Annak is érdemes utána járni, hogy az arcszerkezetetekhez, milyen pirosító technikát kell alkalmaznotok. A mattító púderről pedig semmi képpen se feledkezzetek meg, mert senki sem szeretné, ha nem csak az örömtől csillogna az arca a fényképeken.
Tartósság: ez egy igen kényes téma, hiszen az érzelmes pillanatokban el-elpityeredik az emberlánya. A vízálló szempillaspirál már nem rossz kezdés, azonban már kaphatóak különböző smink fixáló spray-k is, amelyek akár egész éjszakára, hatásosan tartják meg a sminket. Ez pedig esküvői smink esetében fontos kritérium. Érdemes egy ilyenre beruházni.
A ruha alakja: ez is egy fontos szempont lehet, hiszen nem túl előnyös, ha az arc színe elüt a válltól vagy a dekoltázstól. Ha a ruhátok nagyon kivágott, vagy vállnélküli, jó átgondolni, hogy kell-e tenni egy kis púdert a vállatokra, illetve a dekoltázsotokra is.
Gyakorlás: Ha sikerült kiválasztani a megfelelő termékeket, akkor jöhet maga a megjelenés. Próbálatok ki több variációt is, és ha meg van a tökéletes az elkészítését érdemes begyakorolni. A nagy napra jobb ha nem próbálkoztok nagyon új, vagy extravagáns dologgal, mert az természetellenes hatást kelthet. (Például az eddig hófehér bőrüek ne akkor kezdjenek a barnítókrém használatába, és egy vad esküvői smink sem biztos, hogy a legelőnyösebb választás a szende lányok számára.) Adjátok magatokat, mutassátok meg természetes szépségeteket.

Fotó: Viviennaomi Photography

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás