A nagyon boldog menyasszonyok 5 titka

A nagyon boldog menyasszonyok 5 titka

Talán érzed már, hogy az esküvő tervezése mintha több stresszel járna, mint amire fel voltál készülve. Ha kezded úgy érezni, hogy nehezen küzdesz meg a sok rád zúduló teendővel, és kezd elhatalmasodni rajtad a menyasszörny, ne ess pánikba. 

Tanulj azoktól a menyasszonyoktól, akik tudják mi a teendő ilyenkor:

1. Tudják, hogy mikor kell átadni feladatot – Igen pontosan megvan az elképzelésed, hogy milyen virágokat választasz a dekorációba, azt is tudod, hogy pontosan milyen ültető kártyákat szeretnél, hogy milyen színű lesz a koszorúslányok ruhája. Mindennel tisztában, vagy és kézben tartod a szervezést. De sose feledd a sok részlet, az apróságokra való figyelés kikészíthet, és abba a hibába eshetsz, hogy nem jut időd megélni az esküvői készülődés szépségét. Ne akarj mindent csak te megoldani, bízz feladatot a vőlegényedre, a családtagjaidra és a koszorúslányokra is. Meglátod, nemcsak az lesz jó érzés, hogy kevesebb teendőt kell ellátnod, családod, barátnőid is hálásak lesznek, amiért érzik, hogy megbízol bennük, hogy bevonod őket a szervezésbe.

2. Szem előtt tartják, hogy az esküvő nem róluk, sokkal inkább a családról szól – Ez nem csak a te életedben nagy esemény. Hisz gondolj bele, a szüleitek ugyanolyan intenzitással élik meg a ti nagy napotokat, hiszen gyermekük megházasodik. Természetes, hogy szeretnék kivenni részüket, akár úgy, hogy javaslatot tesznek az esküvői zenekar kiválasztásába, az ültetési rendbe, a menübe. Nem egyedül te döntesz ugyanúgy, ahogy a közös életetekben sem egyedül rajtad múlnak a dolgok.

3. Nem pörögnek apró dolgokon – Ahogy az életben, úgy az esküvői szervezésben is igaz, a legboldogabb menyasszonyok egy egyszerű vállrándítással suhannak át apró dolgok felett. Késik az anyakönyvvezető? Kihagyta a vőfély a vetítésetek bejelentését? Nincsenek a helyükön a vendégek ajándékai? Semmi gond, lélegezz, lazíts, mosolyogj. Valószínűleg rajtad kívül senki még csak észre sem veszi ezeket az apróságokat. Emlékezz, minden úgy tökéletes, ahogy történik, a lényeg, hogy élj meg minden pillanatot.

4. Nem vágynak tökéletesre – A tökéletesség lehet a menyasszonyok legnagyobb  ellensége. Az igazán boldog menyasszonyok tudják értékelni azt, ami számukra megadatott. Észrevenni mindenben a jót és a jó szándékot. Örülni annak, hogy az esküvő napján nem szakad az eső, értékelni azt, hogy minden meghívott vendég részt tud venni. Ezekből az apró pozitívumokból pedig képesek felépíteni a maguk számára a legszebb esküvőt.

5.  Tudják, hogy van élet az esküvő után – Ezt ne feledd, amikor már a hetedik-nyolcadik hónapja is szervezed az esküvőd, és szinte már másra sem tudsz gondolni. Másról sem tudsz beszélni, és mindent az életedben az esküvőre való készülődés szemüvegén keresztül értékelsz. Állj meg egy pillanatra, lépj ki, a szervező menyasszony szerepéből és helyezd át magad a hálás, szerelmes menyasszony szerepébe. Vedd észre magad körül a családod, vőlegényed, barátaid és jusson eszedbe, hogy az esküvő egyetlen nap, a házasság egy életre szól.

Ezek is érdekelhetnek:

Táncold ki magadból a stresszt

Kapcsolj ki, íme három szórakoztató randi ötlet vőlegényeddel

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás