A nagyon boldog párkapcsolat négy meglepő titka

A nagyon boldog párkapcsolat négy meglepő titka

Sok tudományos megállapítás és kutatás hasznos lehet párkapcsolati szepontból, hiszen egy kapcsolatot elemezve  felismerhetjük, mi teheti hosszú távon boldoggá, és tartóssá a kapcsolatot.

1. Egyenlő arányban a háztartásban. Bizony hosszú távon, az együttéléssel olyan apró dolgok okozhatnak vitát a kapcsolatban, hogy ki mosogat, vagy épp ki viszi ki a szemetet. Tanulmányok kimutatták, hogy azok a párok boldogabbak, akik megbeszélik és közösen meg is osztják a feladatokat.

2. Nem mindegy a születési sorrend sem. Mostanában egyre sűrűbbe foglalkoznak a születési sorrend személyiségformáló hatásával. A legújabb kutatások alapján a legideálisabb, és boldog kapcsolathoz vezet, ha egy elsőszülött és egyke, vagy épp a harmadikként született alkot egy párt.

3. A közös érdeklődési kör, a közös hobbi, és sok közös pont mellett, a legkiegyensúlyozotabb pároknál az alkohol fogyasztás is szinkronban van.

4. Több szex. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, közös meghitt pillanatok fontosságát, áldozzatok tehát egymásra minél több időt!

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás