Ezeken csúszhat el az esküvő!

Ezeken csúszhat el az esküvő!

Bár egy esküvővel kapcsolatban alapvető dolgoknak tűnhetnek a lentiek, azonban az ezekbe becsúszott bakikon, könnyen elcsúszhat egy egész esküvő is.
A helyszín
Az esküvői helyszínnél nem csak azt kell figyelembe venni, hogy szép legyen. Kényelmes lesz-e a vendégek számára is: Elég nagy a hely, elfér mindenki? Vagy ha szabadtéri helyszínt kerestetek, van-e hely valahova bemenni rosszidő esetén. A díszítés stílusához is illik a hely? Mielőtt helyszínt keresnél, írd össze, hogy mi az, amit mindenképpen szeretnél, hogy rendelkezzen vele a hely és mi lenne az, amiről hajlandó lennél lemondani bizonyos dolgokért cserébe.

Az atya és az anyakönyvvezető
Ültél már végig olyan templomi esküvőt, ahol a végére horkoló verseny tört ki, mert már addig húzták a ceremóniát? Ugye ezt te sem akarod. Érdeklődj utána, ha lehet, ismerkedjetek meg előtte, azzal, aki tartja majd a ceremóniát. Amennyiben lehet, beszéljétek át, hogy milyen hosszú legyen a szertartás.

Az esküvői fények
Törekedjetek az egyensúlyra. A teljes fényár – főleg ha fénycsöves – elveheti a romantikus hangulatot. Ha pedig csak gyertyák világítanak, a sötétben a vendégek felboríthatnak, vagy felrúghatnak dolgokat. Ha a helyszín nem egy szokványos esküvői helyszín, vagy nincs a világításért felelős szakembere, inkább kérjetek fel valakit, aki gondoskodhat a megfelelő világításról.

Az ültetési rend
Ez minden esküvőszervezésről szóló cikkben felmerül, hiszen ez az egyik legneccesebb dolog. Fontos átgondolni, hogy kit hova és hogyan ültettek. Bár már terjed a trend, hogy a vendégek saját maguknak keresnek helyet (Egy család ma eggyé válik, válasz helyet és ne oldalt!), de ha maradtok egy ülésrend kidolgozásánál alaposan gondoljátok át!

A zene
Mindegy hogy zenekar vagy DJ, a lényeg, hogy biztosan tudják a dolgukat. Azaz úgy tudják a vendégeket a táncparkettre invitálni, hogy közben ne legyenek idegesítőek és a különböző zenéknek is tudják a megfelelő helyét (ne a vacsora alatt szóljon a lehető legtáncolósabb szám). Sok helyen utána lehet olvasni referenciáknak, de vannak, akik tartanak olyan bulikat is, ahová akár ti is be tudtok menni, megnézni őket.

Az étel és ital
Az étel és ital kínálat elég fontos egy esküvőn. Persze teljes mértékben nem lehet mindenkinek eltalálni az ízlését, de arra figyelni kell, hogy mindenki jól lakjon. A vendégek erre akár évek múlva is emlékezhetnek még, azzal szemben, hogy mondjuk milyen volt az asztalon a virágdísz. Az ital kínálatot is meg kell gondolni, hiszen ez elég költséges dolog. Egy teljes nyitott bárnak komoly költségei lehetnek, azt pedig, hogy a vendégek külön fizessenek az italért, igen lapossá teheti a hangulatot (a vendégeknek is költséges lehet eljutni az esküvőre, plusz ott a nászajándék is). Ennek elkerülése végett szoktak néhány féle italt kiválasztani, amit aztán felszolgálnak a vacsoránál, illetve utána. Ebbe pedig akár egy-egy koktél is beleférhet, akár kifejezetten csak a ti esküvőtökre kitalálva.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás