Kinek való? –  A báli vonalú menyasszonyi ruha

Kinek való? – A báli vonalú menyasszonyi ruha

A menyasszonyi ruha kiválasztása az egyik legfontosabb és egyben az egyik legnehezebb dolog egy menyasszony életében. A szalononkénti akár több ezer ruha közül pedig néha szinte reménytelen vállalkozásnak tűnik a megfelelő ruha megtalálása.

Az eddigiekben már volt szó az A-vonalú menyasszonyi ruháról, amelyet akár az esküvői ruhák aduászának is nevezhetnénk, a sellő fazonú menyasszonyi ruhákról, amely a drámai hatás kedvelőinek kiváló választás, valamint a görög stílusú esküvői ruháról is, amely egyben romantikus és kényelmes.

Most elérkeztünk a báli vonalú menyasszonyi ruhához

Ez az a stílus kislánykori álmainkat idézi: szép testhez simuló felsőrésze és hatalmas, telt szoknyarész jellemzi. Ideális a tradicionális esküvőkhöz, hiszen remekül passzolnak az esemény formalitásához.

A báli vonalú menyasszonyi ruha sokféleképpen alakítható, csakúgy, mint az A-vonalú ruhák. Jól mutatnak rövid és hosszú ujjal is, valamint sokféle anyagból készülhetnek. Ha nagyon formális esküvőt tartotok, akkor egy hosszú ujjú darab lehet az ideális választás: diszkréten takar, viszont rendkívül nőies megjelenést ad.

A drámai hatás kedvelői pedig választhatják a fazont ujjnélküli kivitelben, amelyet egy hosszú kesztyűvel párosítva elérhetik a kívánt hatást.

A báli vonalú menyasszonyi ruha többféle anyagból is készülhet, attól függően mely részét szeretnék hangsúlyozni. A chiffon vagy szatén felsőréteg elegáns, klasszikus megjelenést eredményez, míg egy kidolgozott csipkeminta, vagy szép gyöngydíszítés egyszerű szoknyarésszel kombinálva a felsőtestre helyezi a hangsúlyt.

Az ilyen stílusú ruhákhoz tökéletesen illik az uszály, mivel a nagy szoknya kiegyensúlyozza azt. Az úgynevezett katedrális uszállyal – a nagy és hosszú uszály – teátrális hatást érhetsz el, míg a rövidebb, úgynevezett kápolna uszállyal visszafogottabb lesz a menyasszonyi ruha kinézete.

A báli vonalú menyasszonyi ruha a legtöbb testalkaton jól mutat. A körte alkatúaknak rendkívül jó választás, hiszen az A-vonalú ruhákhoz hasonlóan a báli vonalú is a derékra tereli a figyelmet és elrejti az alsótestet.

Azonban a dúsabb keblűek óvatosan bánjanak ezzel a fazonnal, mert egyes szűk felsőrészek, vagy ejtett csipkerészek már túlzottan is kiemelhetik a mellrészt, amely így nem kívánt hatást kelthet. Az alacsonyabbak is gondban lehetnek a báli vonalú ruhával, mert előfordulhat, hogy nincs meg a kellő magasság a hatalmas szoknyarész kiegyensúlyozottságához. Ha pedig az alacsony termet dús keblekkel is párosul, számolni kell azzal, hogy kövéríteni fog ez a fazon.

A báli vonalú menyasszonyi ruha tehát ideális a meseszerű, vagy tradicionális esküvőkre. Az A-vonalúhoz hasonlóan sokaknak jól áll, ám az alacsonyak és a dúskeblűek jobb, ha óvatosak a választásnál.

A menyasszonyi ruha kiválasztásánál még sokat segít, ha tisztában vagy testalkatoddal is. Ehhez egy kis segítség:

Homokóra alak: Sokak szerint az ideális alkat. A szélesebb váll és csípő, a keskeny derékkal párosul.

Körte alkat: A körte alkatúaknak a csípőjük erőteljesebb, míg vállban és mellben kisebbek.

Alma, vagy V-alkat: A körte alkat ellenkezője. Jellemzője az erőteljes váll és a keskeny csípő.

Magas, fiús alkat: Teljesen egyenes, vékony testfelépítés jellemzi. Se a csípő, sem a vállak nem hangsúlyosak.

Következő cikkünkben az egyenes, vagy más néven testhez simuló menyasszonyi ruhákkal foglalkozunk.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás