Így segíthet az esküvőn a menyasszony édesanyja

Így segíthet az esküvőn a menyasszony édesanyja

A menyasszony édesanyja is fontos szerepet tölt be az esküvőn. Nem csak kiemelt helyet kap a vendégek között, hanem néhány felelősségteljes feladatot is ellát. Ezért érdemes felkészülni a következő néhány dologra, a menyasszony érdekében.

A család irányítása: Sokat segíthet a menyasszony édesanyja abban, ha átveszi az esküvőre érkező rokonok „irányítását”, főleg akkor, ha például van egy-két korábban érkező csacsogósabb nagynéni, nagybácsi, vagy távolabbi rokon, aki esetleg örömében túlzottan elterelné a menyasszony figyelmét a készülődésről, a menetrendről. Az örömteli családi csevejeket az ara érdekében érdemes a ceremónia utánra halasztani.

Ügyelni a hölgykoszorúra: Persze a tanú is sok mindenre ügyel a készülődés közben, nem árt, ha a menyasszony édesanyja is szemmel tartja a dolgokat. Például, figyelmeztetheti a hölgykoszorút, hogy ki ne csússzanak az időből, vagy arra a sokszor felmerülő problémára, hogy el ne felejtsenek izgalmukban enni is valamit.

A segítő kéz: Minél több dolgot sikerült levennie a menyasszony válláról az édesanyjának, annál jobb. Sokat segíthet az, ha ő készül el a leghamarabb, így ha szükség van egy segítő kézre, azonnal ott tud lenni.

A biztos pont: Egy esküvőn általában mindig történik valamilyen kalamajka. A menyasszony édesanyja akkor tehet a legtöbbet, ha ilyenkor higgadt marad és megnyugtatja a menyasszonyt, hogy minden rendben lesz. Ha csak ő is felidegesíti magát a dolgon, csak tovább ront a helyzeten.

Elrendezni a fiúkat: Egyrészt nem árthat a vőlegény édesanyjának sem egy kis segítség, a fiúk szemmel tartásában. Másrészről pedig a menyasszony édesapjának is fontos jelenése van a ceremónián, ezért nem árt, ha ő is időben, minden gond nélkül elkészül. Ehhez pedig van, hogy el kell a női segítség.

A legfontosabb és a legnagyobb ajándék a menyasszony számára, ha édesanyja végig ott van mellette és teljes vállszélességgel támogatja, mert az biztos, hogy nagy szüksége van rá.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás