Ekkor mondj nemet a menyasszonyi ruhára

Ekkor mondj nemet a menyasszonyi ruhára

Ha megvan a tökéletes menyasszonyi ruha, azonnal érzed. Azonban az esetek döntő többségében nem az első ruha lesz az igazi: jó párat fel kell próbálni, mire sikerül rátalálni az álomruhára. A következőkből megtudhatod, mikor jobb, ha nemet mondasz egy menyasszonyi ruhára.

A nagy ruhaválasztási dömping közepette rengeteg menyasszonyi ruha és szalon közül kell válogatni és olykor sokáig is tart rátalálni a tökéletes ruhára. Néhány előző cikkünkben egy kis segítség gyanánt már ki is veséztük a különböző fazonú menyasszonyi ruhák jellemzőit, előnyeit és hátrányait is. Most pedig azt gyűjtöttük össze, hogy milyen esetben érdemes inkább nemet mondani a ruhára.

Más nyomására választanád: Nagyon sokat segíthet a döntésben, ha valaki hozzád igazán közelállóval mész el menyasszonyi ruhát próbálni. Azonban ekkor sem szabad elfelejteni, hogy a végső döntés a tiéd kell legyen. Ha például anyukád sírva fakad a gyönyörűségtől a ruha láttán, de te mégsem érzed azt a tökéletesnek, inkább válassz másikat. Ha megvan a tökéletes menyasszonyi ruha az azonnal meglátszik rajtad és mindenki tudni fogja, hogy az a Te ruhád.

Tökéletes lenne, ha: ez és ez, na meg ez csak egy kicsit máshogy lenne. Ha néhány apróságon kívül (például be kell venni a ruha derekából, vagy esetleg egy plusz kiegészítő kéne hozzá, teszem azt egy bolero) többet kéne változtatni a ruhán, akkor az biztosan nem az igazi még. Azonban nem kell elkeseredni: legalább már jó úton jársz, hogy megtaláld a tökéletes menyasszonyi ruhát.

Esküvő előtti fogyókúrára alapozod a döntést: Persze mindenki tökéletesen akar kinézni az esküvőjén, azonban drasztikus súlyvesztéssel felelőtlenség számolni. Az esküvői stressz, az időhiány és rengeteg egyéb tényező befolyásolhatják a diéta sikerességét, a vége pedig komoly csalódás és egy nem jó méretű ruha is lehet. Az aktuális alakodnak megfelelőt válassz: nem kell drasztikus fogyókúrába kezdeni és, ha pedig mégis be kéne venni egy kicsit a ruhából az csak siker.

Nem is olyan szép élőben, mint a képeken: Végignézegettél számtalan képet a különböző szalonok oldalain és néhány darab igazán meg is tetszett. Aztán mikor elmész, hogy fel is próbáld, akkor már mintha nem is ugyanaz a menyasszonyi ruha lenne rajtad. Vagy a szabása nem előnyös, nem úgy áll rajtad, mint a modellen, vagy csak egyszerűen az anyagát mégsem találod olyan szépnek. Ebben az esetben érdemes azonnal nemet mondani, de nem kell elkeseredni. A képek alapján a szalon munkatársai már ismerik az elképzeléseidet és segítségükkel egyszerűbben megtalálhatod álmaid menyasszonyi ruháját.

Gyönyörű a ruha, de nem illene az esküvőhöz: Végre találtál egy ruhát, ami igazán tetszik, de az mégsem passzolna az esküvőhöz? Ez ugyan nem jelent azonnal nemet, de érdemes elgondolkodni. Vagy tetszik annyira a menyasszonyi ruha, hogy inkább bevállalod (például a nagy báli ruhát egy vízparti, lazább esküvőhöz), vagy inkább az esküvőhöz és annak hangulatához illő ruhát választasz.

A fentiek persze csak némi iránymutatásként szolgálnak, minden menyasszony más és más, azonban egy közös: ha rátalált a tökéletes ruhára azt azonnal megérzi.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás