5 tipp – így menj gyerekkel esküvőre

5 tipp – így menj gyerekkel esküvőre

Gyerekkel mész esküvőre, de nem tudod hogyan kezeld őt a ceremóniák alatt? Összegyűjtöttünk néhány apró hasznos tippet, ha a csöppségek is részt vesznek az esküvőn. Tippek kisbabás, gyerekkel érkező vendégeknek. 

Akár már néhány hónapos kisbabával is egészen nyugodtan részt lehet venni esküvőn, ez elsősorban attól függ, hogy mennyire kezelik a szülők rugalmasan a kisgyermekkel utazás kérdését. Egy kisbaba számára az anya közelsége a legfontosabb, így ha az addig megszokott napi rutint valamennyire sikerül tartani, akkor a gyermek számára sem lesz annyira megterhelő a program.

1. Készülj fel az etetésre

Kisbabával  különösen, ha még három-négy óránként szükséges az etetés – elsősorban az édesanya feladata megoldani, hogy azok a szertartások előtt legyenek, így nyerve annyi időt, hogy a csecsemő nagy valószínűséggel nem fog éppen a bevonulás kellős közepén ordítani az éhség miatt. Ehhez annyi segítségre mindenképpen szüksége van, hogy legyen olyan hely, ahol nyugodtan tud szoptatni, etetni, pelenkázni.

2. Mit csinálj a templomban?

Néhány hónapos csecsemővel, mind a templomban, mind a polgári szertartás helyszínén lehetőleg az utolsó sorokban foglalj helyet, akár ölben tartva a kicsit, akár a babakocsiban altatva, így sírás esetén gyorsan reagálva hamar ki lehet menni a templomból, házasságkötő teremből. Majd megnyugtatva a gyermeket, észrevétlenül vissza lehet ülni a ceremóniára.

3. Nagyobb gyerekekkel a templomban

Nagyobb gyerekek esetén – két-három éves kortól – egészen nyugodtan be lehet ülni az első sorokba is akár, hiszen az ilyen korú gyerekek már végig tudják ülni ezeket a ceremóniákat.

4. A szertartás már rugalmasabb

A szertartásokat követően a vacsora már egy sokkal rugalmasabb kérdés, vendégként bátran lehet jönni-menni.

5. Egy kis extra a végére

További hasznos tanács a kisgyermekkel érkezők számára, tekintettel arra, hogy a nyári melegben nagyon kiizzadnak a gyerekek, több váltás ruhával készüljenek, különösen akkor, ha a szertartások helyszíne között autóval kell közlekedni, hiszen a néhány hónapos csecsemők nagyon beizzadnak az autós hordozóba. A templomban viszont nagyon hűvös van, így nem szerencsés azt a közel egy órát nedves ruhában eltölteni.

Legközelebb azt nézzük meg, hogy esküvő szervezés közben mit tehetsz a kisbabával, nagyobb gyerekekkel érkező vendégeid kényelméért.

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás