E-session videó piknik hangulatban

E-session videó piknik hangulatban

Annyira jó érzés részese lenni egy-egy pár boldogságának. Andi nagyon határozott és hihetetlen jó ízlésű menyasszony, álom volt vele dolgozni. Eljegyzési videójukra piknik hangulatot álmodtam meg. Tudtam, hogy Szabi – csakúgy mint minden férfi – nem rajong a nagyon rózsaszín dolgokért, ezért igyekeztem a színben és a videó tematikájában is tükrözni a férfias dominanciát is. Andi is inkább a pasztell árnyalatokért van oda, így ötvöztem az egészen sötét mélykéket, a vidám pasztell színekkel.

Egy jó E-session videó nemcsak a szerelemről, a párról és a dekorról szól, nagyon kellenek a történések is, akárki akármit is mond. És a pár számára is sokkal egyszerűbb úgymond eljátszani a kért „jeleneteket”, mert így a szerepben feloldódva könnyebb önmagukat adni. Hiszen ha belegondolunk, igen nehéz helyzetbe kerül a jegyespár, amikor szinte idegenként kell legbensőbb érzéseiket a kamera, az esküvői videó  operatőr, az esküvői  fotós és az asszisztensek előtt kitárni. Mindenesetre megéri a fáradtságot, mert élményszerű lesz visszanézni évek múlva, vagy a gyerekeknek megmutatni később a jegyes videót.

Visszatérve az E-session videó dekorációjára, a kék és pasztell szín adott volt, a kiegészítők az elmúlt évek alatt gyűltek össze, és persze folyamatosan gyűjtöm is őket, piacokon, lomtalanításokon, vásárokon, vagy egész egyszerűn csak ismerősöktől, barátoktól.
Tudtam, hogy szeretnék egy nagyméretű fotó hátteret, ami lehetőleg könnyen mozgatható, színes, de nem túl harsány, könnyű annyira, hogy a szél mozgatni tudja. Az anyagválasztás nem volt kérdés: papír. Igen, de nem tudok semmit sem hajtogatni, sebaj, épp itt az ideje megtanulni. Az „egy hajóban evezünk” ötlettől vezérelve beugrott a ragyogó ötlet: csónakok. Egy-két hétig meg is volt a program, csónak hajtogatás, és persze kísérletezgetés, mely papír lesz a legtökéletesebb. Sok víz és csónak úszott le a Dunán, amíg hosszas barangolás, számos lelőhely felkutatás után végre megtaláltam azt a boltot – persze teljesen véletlenül , ahogy az a nagy könyvben meg van írva – ahol végre megkaptam azokat a papírokat és színeket, amiket megálmodtam.

E-session videó/dekoráció

Soha nem gondoltam volna, hogy minden ötlet megvalósításában a legnehezebb a beszerzés. Ez a mumus. A beszerzés mumus. Néha rátör az emberre, a nyomába szegődik, és minden utcasarokról figyeli, rejtőzködik. És én hiába keresem, csak keresem, nem találom. Szörnyű érzés, hogy a kiforrott tervemhez nincs alapanyag. És akkor jönnek a kompromisszumok, amiket képtelen vagyok elfogadni. Fogalmam sincs más, hogy van ezzel? Annyira kíváncsi lennék.

Mindegy, mert minden mumus legyőzhető kitartással. Szóval miután sikerült levadásznom a megalkuvás nélküli alapanyagot, jöhet az egyik legjobb része az éjszakákon át tartó alkotás. Szeretem az automatikus folyamatokat, kikapcsolnak. Így készültek el a csónakok.
A felfüggesztésre több ötletem is volt, a legjobbnak a vastag spárga, és egy tavaly kivágott meggyfa ág bizonyult. Jó páros voltak így ők ketten. Nem tudom, hogy lehet, hogy a kert végében egy éppen akkora faág hevert, centire pontosan, amire szükségem volt. Ezzel kapcsolatban azt tudom, hogy ha valamire szükségünk van, azt mindig megkapjuk, csak elég egyértelműen kell körülírni a dolgot. Úgy látszik ez nekem jól sikerült.

Megvolt a faág, a felfűzött a csónakok. Jöhet a következő lépés, girlandok, pom-pom-ok, rozetták. Ez a könnyebbik része a dolognak, pom-pom gyártásban már mester vagyok, több tucatot gyártottam le, le sem merem írni a számot, úgyhogy egy kézzel és becsukott szemmel is elég hamar összeraknám.

Rozetta dekoráció - Esküvő Vintage

Így minden összeállt, darabokban, és persze egészben, az én fejemben. A második legjobb dolog, végre a helyszínen látni a dekoráció darabjait. Hogy egyáltalán megközelíti-e azt a képet, amit elképzeltem. Bíztam benne, hogy nem olyan lesz, mint amikor énekelek, mert azt belül nagyon szépnek hallom, de állítólag kifelé már sajnos nagyon nem az. Annyi gond legyen, ezért nem énekelek, inkább dekorálok, de nem is így nevezném, mini világokat alkotok. Így lett egy kékes, pasztell, piknik világom. A teljes végeredmény a következő blog bejegyzésben!
Gerzsenyi-Raczko Tímea

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás