Esküvőszervezés kisokos

Esküvőszervezés kisokos

Egy gyors összefoglaló következik most arról, hogy milyen sorrendben, hogy fogj neki az esküvőszervezés rögös, de mindeképpen izgalmakkal teli útjának. Vannak ugyanis olyan elemei az esküvőnek, melyek prioritást élveznek. A fő oka ennek, hogy a helyek bizony betelnek, ha nem kapcsoltok időben. Lehet, hogy elterveztétek az álomhelyszínt, igen ám, de mi van, ha a vacsoraidőpont és a polgári szertartás időpontja között túl sok idő fog eltelni, mert nem kaptok jó időpontot az anyakönyvvezetőtől?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel fogjátok szembetalálni magatokat, ha nem terveztek előre. Minden mindenre épül, és nem jó azzal szembesülni, hogy a vacsora helyszín megvan, a templomi szertartás megvan, ám épp várni kell plusz egy órát, mert az anyakönyvvezető foglalt.

Adunk majd tippet ilyen esetre is, de most nézzük egy ideális, jól egymásra épülő esküvőszervezés menetrendendjét.

1. Tervezd meg az időpontokat és események sorrendjét a helyszínek ismeretében
2. Foglald le az időpontokat a tervnek megfelelően
3. Esküvői szolgáltatók lefoglalása
4. Menyasszonyi ruha, haj, smink kérdése
5. Karikagyűrűk kiválasztása
6. Nászút lefoglalása

Hogyan tervezd megy az esküvői időpontokat?

Ma már lehet választani, hogy a templomi szertarás legyen-e a polgári szertartás előtt. Ezt persze minden esetben egyeztetni kell, de az esetek nagy többségében ennek nincs akadálya. Meg kell tehát határoznotok, hogy melyik esemény mikor kezdődjön? Ebbe bele kell kalkulálnotok, hogy milyen távolság van az egyes helyszínek között? Mennyi időt fog igénybe venni, hogy átérjen a teljes násznép, autóval, vagy sétával az adott helyszínekre. Ahhoz tehát, hogy tudd a templomi szertartás, a polgári ceremónia és az esküvői vacsora időpontját, tudod kell, hol lesz az esküvő.

Foglald le az időpontokat

Megvannak a helyszínek. Már tudod, hogy melyik templomban, melyik helyszínen szeretnéd az esküvőt. Jöhet az időpont egyeztetés. Jó, de mit vegyél figyelembe? Tudnod kell, hogy hol legyen a gratulációk fogadása. Amennyiben a templomi szertartással kezdtek, úgy a legjobb megoldás a templomból kifelé jövet fogadni a násznép gratulációt, valamint itt a legjobb megejteni a közös fotózást is. Persze ez is helyszínfüggő, hiszen egy kicsi templom, ahol alig van hely, és nem lehet egy 80-100 fős esküvői fotót elkészíteni, úgy azt a polgári szertartás helyszínén érdemes megoldani.

Esküvői szolgáltatók

Itt is résen kell lenned. Mindig vannak népszerű esküvői időpontok. Az augusztus első három hétvégéje rendkívül népszerű, mivel itt már nincs az az óriási hőség, mégis kiszámíthatóan jó idő várható. Így értelemszerűen az esküvői videós, fotós, DJ, esküvői dekoros, ezekre a hétvégékre hamar elígérkezik.

Menyasszonyi ruha, haj, smink

Mire ide elértek, már megvan a helyszín, a templom szertartás, a polgári ceremónia, az esküvői videós, fotós, DJ. Jöhet a menyasszony és a vőlegény ruhájának kérdése. Próba smink és próba frizura szinte kötelező, és erről minden esetben készíts fotót, hogy a nagy napon emlékeztetni tudd a fodrászt, pontosan milyen is volt a hajad. Ne légy félénk, bátran kérj másik fazont, ha nem épp a te elképzeléseidnek megfelelő a próba konty, mert ahogy a neve is mutatja ez éppen erről szól. Ne állj meg egy típusnál, melyet a fodrász ajánl, bátran kérj másikat, mindaddig, amíg a tökéletes fazont meg nem találtátok. Ugyanez érvényes a sminkre is.

Karikagyűrű

Lehet kész, lehet egyedi, de akár ti magatok is részt vehettek a gyűrűk elkészítésében. Lehet arany, fehérarany, platina, palládium, titán. Pénztárca kérdése. Van, hogy beleszerettek egy fazonba, azt is mindenképp érdemes több helyen megnézni, vagy elmondani az ékszerésznek az elképzeléseteket.

Nászút

Ha már minden sínen van, nincs több szervezni való, jöhet a nászút kérdése.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás